Spaghetti Bolognese, klasszikus olasz tészta paradicsomos hússzósszal

Spaghetti Bolognese

A Spaghetti Bolognese az olasz konyha egyik legismertebb étele, amely világszerte hódít. Ez a recept Bologna városából származik, és tökéletes harmóniát teremt a darált hús, a paradicsomszósz és a fűszernövények között. Az egyszerűsége és gazdag ízei miatt tökéletes választás mindennapi vacsorákhoz és különleges alkalmakhoz is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Spagetti tészta
500 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma (apróra vágva)
3 gerezd Fokhagyma (zúzva)
1 db Sárgarépa (reszelve)
2 db Zellerszár (aprítva)
800 g Konzerv paradicsom
2 ek. Paradicsompüré
150 ml Vörösbor
2 ek. Olívaolaj
10 g Friss bazsalikom (aprítva)
10 g Friss petrezselyem (aprítva)
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Reszelt parmezán (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg benne az aprított hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket apró kockákra vágd, hogy egyenletesen puhuljanak meg.

    2

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd addig, amíg minden oldala barnára sül.

    A húst ne keverd túl sűrűn, hagyd, hogy piruljon, így finomabb íze lesz.

    3

    Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A vörösbor helyett használhatsz húslevest is, ha nem szeretnél alkoholt használni.

    4

    Add hozzá a konzerv paradicsomot, a paradicsompürét, sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd lassú tűzön főzd 30-40 percig, hogy a szósz ízei összeérjenek.

    A szószba tehetsz egy kis cukrot is, ha a paradicsom túl savanyú lenne. A hosszú főzés segít az ízeknek összeérni, de néha meg kell keverni, hogy ne égjen le.

    5

    Közben főzd meg a spagettit sós, forró vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és keverd össze egy kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze.

    A spagetti főzővizéből tegyél félre egy keveset, és add hozzá a szószhoz, ha túl sűrű lenne. A tészta főzésénél figyelj, hogy al dente legyen.

    6

    Tálald a spagettit a bolognai szósszal, szórd meg friss bazsalikommal, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal. Kínálj mellé friss kenyeret vagy salátát.

    A bolognai szószt akár előre is elkészítheted, és hűtőben tárolhatod.