SĂŒlt galbi, pĂłrĂ©hagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva

SĂŒlt galbi

A galbi a koreai konyha egyik legismertebb Ă©tke, amelyben a marhahĂșst pĂĄcban kĂ©szĂ­tik, majd grillezve vagy serpenyƑben sĂŒtve tĂĄlaljĂĄk. Az Ă©tel többfĂ©le vĂĄltozata lĂ©tezik, de a sĂŒlt galbi a legnĂ©pszerƱbb. A pĂĄcot gyakran szĂłjaszĂłsszal, cukorral, fokhagymĂĄval Ă©s gyömbĂ©rrel kĂ©szĂ­tik, ami egy kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad a hĂșsnak. A sĂŒlt galbi friss pĂłrĂ©hagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva a koreai Ă©tkezĂ©sek egyik közkedvelt fogĂĄsa.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂșs (galbi tĂ­pusĂș)
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Szezámliszt
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 ek. Mirin
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A galbi marhahĂșst vĂĄgd fel kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletek), hogy könnyebben grillezhetƑ legyen.

    A hĂșsnak nem kell tĂșl vĂ©konyra vĂĄgottnak lennie, de Ă©rdemes egyenletes mĂ©retƱ szeleteket vĂĄgni, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    2

    KĂ©szĂ­ts elƑ egy pĂĄcot: egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, mirint, cukrot, szezĂĄmlisztet, az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s reszelt gyömbĂ©rt.

    A pĂĄcnak jĂłl ki kell keverednie, hogy a cukor Ă©s a sĂł feloldĂłdjon, Ă©s minden összetevƑ jĂłl Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    3

    A hĂșs szeleteit tedd a pĂĄcba, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt a hƱtƑben, hogy minĂ©l jobban ĂĄtjĂĄrja a pĂĄc Ă­ze.

    A hƱtĂ©s segĂ­t abban, hogy a pĂĄc jobban beszĂ­vĂłdjon a hĂșsba, de akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄt is hagyhatod pihenni.

    4

    A grillezĂ©st vagy sĂŒtĂ©st megelƑzƑen egy serpenyƑt vagy grillt melegĂ­ts fel közepes lĂĄngon. TegyĂ©l bele egy kis olĂ­vaolajat, hogy ne ragadjon le a hĂșs.

    A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet fontos, hogy a hĂșs gyorsan megpiruljon, de ne szĂĄradjon ki.

    5

    A pĂĄcbĂłl kivett hĂșst sĂŒsd meg oldalankĂ©nt 3-5 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna kĂ©rget kap.

    A hĂșs szeleteket ĂŒgyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor szĂĄraz lesz. A pörkölt kĂ©rgessĂ© vĂĄlik, miközben belĂŒl mĂ©g puha marad.

    6

    A kĂ©sz sĂŒlt galbi-t tĂĄlald friss pĂłrĂ©hagyma szeletekkel Ă©s megszĂłrva szezĂĄmmaggal.

    A póréhagyma frissessége és a szezåmmag extra ropogóssågot ad az ételnek.