A galbi marhahĂșst vĂĄgd fel kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletek), hogy könnyebben grillezhetĆ legyen.
A hĂșsnak nem kell tĂșl vĂ©konyra vĂĄgottnak lennie, de Ă©rdemes egyenletes mĂ©retƱ szeleteket vĂĄgni, hogy egyenletesen sĂŒljön.
KĂ©szĂts elĆ egy pĂĄcot: egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, mirint, cukrot, szezĂĄmlisztet, az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s reszelt gyömbĂ©rt.
A pĂĄcnak jĂłl ki kell keverednie, hogy a cukor Ă©s a sĂł feloldĂłdjon, Ă©s minden összetevĆ jĂłl Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.
A hĂșs szeleteit tedd a pĂĄcba, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt a hƱtĆben, hogy minĂ©l jobban ĂĄtjĂĄrja a pĂĄc Ăze.
A hƱtĂ©s segĂt abban, hogy a pĂĄc jobban beszĂvĂłdjon a hĂșsba, de akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄt is hagyhatod pihenni.
A grillezĂ©st vagy sĂŒtĂ©st megelĆzĆen egy serpenyĆt vagy grillt melegĂts fel közepes lĂĄngon. TegyĂ©l bele egy kis olĂvaolajat, hogy ne ragadjon le a hĂșs.
A megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet fontos, hogy a hĂșs gyorsan megpiruljon, de ne szĂĄradjon ki.
A pĂĄcbĂłl kivett hĂșst sĂŒsd meg oldalankĂ©nt 3-5 percig, amĂg szĂ©p aranybarna kĂ©rget kap.
A hĂșs szeleteket ĂŒgyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor szĂĄraz lesz. A pörkölt kĂ©rgessĂ© vĂĄlik, miközben belĂŒl mĂ©g puha marad.
A kĂ©sz sĂŒlt galbi-t tĂĄlald friss pĂłrĂ©hagyma szeletekkel Ă©s megszĂłrva szezĂĄmmaggal.
A póréhagyma frissessége és a szezåmmag extra ropogóssågot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.