A halfiléket sózd, borsozd meg, és egy kevés olívaolajjal kend be. Hagyd pihenni 10 percig.
A halat a sütés előtt érdemes papírtörlővel alaposan leitatni, hogy szép kérget kapjon.
A fokhagymát apróra vágd, a citromokat felezd meg, és a felét facsard ki, a másik felét szeleteld fel.
A citrom héját is lereszelheted a mártáshoz, hogy még intenzívebb legyen a citromos íz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és tedd bele a halat. Süsd mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szépen megpirul.
A halat közepes-magas hőfokon süsd, hogy ne száradjon ki. Ne forgasd túl sokszor, csak egyszer-egyszer, amikor már szép barna a kérge.
Amikor a hal elkészült, vedd ki a serpenyőből, és tartsd melegen.
A halat alufóliával letakarva tarthatod melegen, amíg a mártás elkészül.
A serpenyőben maradt olajhoz add hozzá a vajat, a fokhagymát és a citromlevet. Add hozzá a fehérbort is, és forrald össze.
A fehérbor helyett használhatsz hal alaplevet is, ha nem szeretnél alkoholt használni. A mártást ízesítheted egy kevés friss petrezselyemmel vagy kaporral is.
A kész citromos mártást öntsd a halra, és tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és üde maradjon.
Tálald körettel, például párolt zöldségekkel vagy friss salátával.
A halhoz remekül illik a spárga vagy a zöldbab.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.