SĂŒlt hal citromos zöldfƱszerekkel tĂĄlalva

SĂŒlt hal citromos zöldfƱszerekkel

A sĂŒlt hal citromos zöldfƱszerekkel egy klasszikus mediterrĂĄn Ă©tel, amely a friss alapanyagokra Ă©s az egyszerƱ, de nagyszerƱ fƱszerezĂ©sre Ă©pĂŒl. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik egĂ©szsĂ©ges, de Ă­zletes fogĂĄsra vĂĄgynak. Ahogy a hal a serpenyƑben sĂŒl, a fokhagyma, a vaj Ă©s a citrom illata fokozatosan betölti a konyhĂĄt. A friss petrezselyem Ă©s kapor pedig mĂ©g aromĂĄsabbĂĄ Ă©s frissebbĂ© varĂĄzsolja ezt az egyszerƱ, de elegĂĄns fogĂĄst. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs könnyƱ vacsorĂĄra vagy diĂ©tĂĄs Ă©trendbe illeszthetƑ ebĂ©dkĂ©nt. PĂĄrolt zöldsĂ©gekkel, friss salĂĄtĂĄval vagy rizskörettel tĂĄlalva igazĂĄn harmonikus Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g FehĂ©r hĂșsĂș hal (pl. tƑkehal, sĂŒllƑ)
⭕ 1 db Citrom
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 csokor Friss kapor
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 30 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan mosd meg, majd töröld szårazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalåt.

    A hal szĂĄrazra törlĂ©se fontos, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn szĂ©pen megpiruljon, ne pedig pĂĄrolĂłdjon.

    2

    A citromot szeleteld vĂ©kony karikĂĄkra, a petrezselymet Ă©s a kaprot aprĂ­tsd fel, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A vĂ©kony citromkarikĂĄk hamarabb ĂĄtadjĂĄk az Ă­zĂŒket a halnak.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd a hal mindkĂ©t oldalĂĄt sĂŒsd aranybarnĂĄra (kb. 3-4 perc oldalankĂ©nt).

    Ne sĂŒsd tĂșl a halat, mert kiszĂĄradhat. Akkor van kĂ©sz, ha a hĂșsa könnyen szĂ©tvĂĄlik.

    4

    Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vajat Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt, majd a vajjal locsolgatva sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    A vaj és a fokhagyma gazdagabb ízt ad a halnak. A locsolgatåssal biztosíthatod, hogy mindenhol åtjårja.

    5

    Szórd meg a friss zöldfƱszerekkel, és helyezz rå citromszeleteket, majd fedd le és hagyd pihenni pår percig.

    A pihentetés alatt a hal åtveszi a zöldfƱszerek és a citrom aromåjåt.

    6

    TĂĄlald a sĂŒlt halat friss salĂĄtĂĄval, pĂĄrolt rizzsel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.

    A hal mellé könnyƱ, friss köret illik leginkåbb.