A halat alaposan mosd meg, majd töröld szårazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalåt.
A hal szĂĄrazra törlĂ©se fontos, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn szĂ©pen megpiruljon, ne pedig pĂĄrolĂłdjon.
A citromot szeleteld vĂ©kony karikĂĄkra, a petrezselymet Ă©s a kaprot aprĂtsd fel, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze.
A vĂ©kony citromkarikĂĄk hamarabb ĂĄtadjĂĄk az ĂzĂŒket a halnak.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, majd a hal mindkĂ©t oldalĂĄt sĂŒsd aranybarnĂĄra (kb. 3-4 perc oldalankĂ©nt).
Ne sĂŒsd tĂșl a halat, mert kiszĂĄradhat. Akkor van kĂ©sz, ha a hĂșsa könnyen szĂ©tvĂĄlik.
Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vajat Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt, majd a vajjal locsolgatva sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig.
A vaj Ă©s a fokhagyma gazdagabb Ăzt ad a halnak. A locsolgatĂĄssal biztosĂthatod, hogy mindenhol ĂĄtjĂĄrja.
Szórd meg a friss zöldfƱszerekkel, és helyezz rå citromszeleteket, majd fedd le és hagyd pihenni pår percig.
A pihentetés alatt a hal åtveszi a zöldfƱszerek és a citrom aromåjåt.
TĂĄlald a sĂŒlt halat friss salĂĄtĂĄval, pĂĄrolt rizzsel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.
A hal mellé könnyƱ, friss köret illik leginkåbb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.