A kacsacombokat alaposan sózd, borsozd, majd dörzsöld be majoránnával és az összezúzott fokhagymával.
A fokhagymát érdemes mozsárban pépesre zúzni, hogy jobban átjárja a húst.
Helyezd a kacsacombokat egy tepsibe, bőrös felükkel felfelé, és önts alá 100 ml vizet.
A víz segít megakadályozni, hogy a hús leragadjon a tepsi aljára, és párolja a combokat.
Fedd le alufóliával, és süsd 150°C-on 2 órán át, hogy a hús omlós legyen.
A fólia alatt a hús párolódik, így lesz igazán puha és omlós. Fontos, hogy a fólia szorosan zárjon.
Ezután vedd le a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200°C-ra, és süsd még 30 percig, hogy a bőre ropogósra piruljon.
A ropogós bőr eléréséhez érdemes a sütés utolsó 10 percében grillfokozaton sütni, de figyelj, hogy ne égjen meg!
Közben a káposztát vágd vékony csíkokra, az almákat hámozd meg és szeleteld fel, a vöröshagymát aprítsd fel.
A káposztát gyalun is felszeletelheted, így egyenletesebb lesz.
Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a kacsazsírt, majd dinszteld meg rajta a vöröshagymát.
Ha nincs kacsazsírod, használhatsz olajat vagy vajat is, de a kacsazsírral finomabb lesz.
Add hozzá a barna cukrot, és karamellizáld 1-2 percig.
Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz!
Dobd rá a káposztát, az almát, szórd meg köménnyel, öntsd hozzá az ecetet és a vörösbort.
A vörösbor helyett használhatsz fehérbort is, ha az jobban kéznél van. Az ecet segít megőrizni a káposzta színét.
Párold fedő alatt közepes lángon 30-40 percig, amíg a káposzta megpuhul és az ízek összeérnek.
Időnként keverd meg, hogy ne égjen le, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
A kész kacsacombokat a párolt almás káposztával tálald, és azonnal fogyaszd.
Azonnali fogyasztás helyett pihentesd a kacsacombokat pár percig tálalás előtt, hogy a szaftok eloszoljanak a húsban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.