Sült kacsa almás káposztával tálalva

Sült kacsa almás káposztával

A sült kacsa az egyik legkedveltebb hagyományos magyar étel, amelyet leggyakrabban ünnepi alkalmakkor készítenek. A ropogósra sült bőr és az omlós, szaftos hús tökéletesen harmonizál az almával édesített párolt káposztával, amely enyhén savanykás ízével kiegyensúlyozza a gazdag kacsazsírt. Ez az étel kiváló választás karácsonyi vacsorákhoz vagy különleges családi összejövetelekhez. Ha még intenzívebb ízt szeretnél elérni, próbáld ki a kacsát narancshéjjal és mézzel megkenve a sütés utolsó szakaszában!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsacomb
1 tk.
1 tk. Őrölt fekete bors
1 tk. Majoránna
3 gerezd Fokhagyma
2 db Alma
600 g Vörös káposzta
1 db Vöröshagyma
1 ek. Barna cukor
2 ek. Ecet
2 ek. Kacsazsír
1 tk. Őrölt kömény
100 ml Vörösbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat alaposan sózd, borsozd, majd dörzsöld be majoránnával és az összezúzott fokhagymával.

    A fokhagymát érdemes mozsárban pépesre zúzni, hogy jobban átjárja a húst.

    2

    Helyezd a kacsacombokat egy tepsibe, bőrös felükkel felfelé, és önts alá 100 ml vizet.

    A víz segít megakadályozni, hogy a hús leragadjon a tepsi aljára, és párolja a combokat.

    3

    Fedd le alufóliával, és süsd 150°C-on 2 órán át, hogy a hús omlós legyen.

    A fólia alatt a hús párolódik, így lesz igazán puha és omlós. Fontos, hogy a fólia szorosan zárjon.

    4

    Ezután vedd le a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200°C-ra, és süsd még 30 percig, hogy a bőre ropogósra piruljon.

    A ropogós bőr eléréséhez érdemes a sütés utolsó 10 percében grillfokozaton sütni, de figyelj, hogy ne égjen meg!

    5

    Közben a káposztát vágd vékony csíkokra, az almákat hámozd meg és szeleteld fel, a vöröshagymát aprítsd fel.

    A káposztát gyalun is felszeletelheted, így egyenletesebb lesz.

    6

    Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a kacsazsírt, majd dinszteld meg rajta a vöröshagymát.

    Ha nincs kacsazsírod, használhatsz olajat vagy vajat is, de a kacsazsírral finomabb lesz.

    7

    Add hozzá a barna cukrot, és karamellizáld 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz!

    8

    Dobd rá a káposztát, az almát, szórd meg köménnyel, öntsd hozzá az ecetet és a vörösbort.

    A vörösbor helyett használhatsz fehérbort is, ha az jobban kéznél van. Az ecet segít megőrizni a káposzta színét.

    9

    Párold fedő alatt közepes lángon 30-40 percig, amíg a káposzta megpuhul és az ízek összeérnek.

    Időnként keverd meg, hogy ne égjen le, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    10

    A kész kacsacombokat a párolt almás káposztával tálald, és azonnal fogyaszd.

    Azonnali fogyasztás helyett pihentesd a kacsacombokat pár percig tálalás előtt, hogy a szaftok eloszoljanak a húsban.