A Sült oldalas egy igazán szaftos és ínycsiklandó étel, amelyet sokan a barbecue fogások egyik legjobb választásának tartanak. Az oldalast lassan sütik, hogy a hús tökéletesen omlós és ízes legyen, miközben a ropogós bőre minden falatnál élvezetes ropogást ad. Az étel ideális egy családi grillpartira, vagy bármilyen alkalmra, amikor egy igazán kiadós ételre vágyunk.
A sült oldalas elkészítése során a hús fűszerekkel és pácokkal van ízesítve, majd lassan sütve, amíg a hús a csonttól könnyedén elválik. A végeredmény egy gazdag, szaftos étel, amelyet friss salátával vagy ropogós sült krumplival tálalhatunk.
Vágd az oldalasokat kisebb darabokra, majd dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával.
A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol ízes legyen.
Helyezd az oldalasokat egy nagy tálba, fedd le, és hagyd pácolódni legalább 2 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben pihen.
Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a megfelelő sütéshez. Használj légkeveréses módot a még egyenletesebb hőeloszlás érdekében.
Helyezd az oldalasokat egy tepsibe, adj hozzá vékonyra szeletelt vöröshagymát és köménymagot, majd öntsd rá a vizet és locsold meg olajjal.
A víz segít, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.
Takard le alufóliával, és süsd 1,5 órán keresztül.
A fólia alatt a hús megpuhul, és nem ég meg a teteje.
Távolítsd el a fóliát, majd süsd további 30 percig, amíg az oldalasok ropogósra és aranybarnára sülnek.
A fólia levétele után figyelj rá, hogy ne égjen meg a hús.
Tálald a sült oldalasokat friss kenyérrel, sült krumplival vagy káposztasalátával.
A szaftot a tepsiből locsold a húsra tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.