Vágd a tofut kisebb kockákra, és forgasd meg szójaszószban. Hagyd pácolódni 10-15 percig.
A tofu előzetes pácolása segít abban, hogy ízletesebb legyen a végeredmény.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a tofu kockákat minden oldalán, amíg aranybarnák lesznek.
Ügyelj arra, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy a tofu szépen megpiruljon.
Készítsd el a tahini szószt: egy tálban keverd össze a tahinit, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, és annyi vizet adj hozzá, hogy sima, folyós állagot kapj.
A tahini szósz állagát a víz mennyiségével szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá több vizet, ha túl híg, keverj bele még egy kis tahinit.
Tálald a sült tofut egy tányéron, locsold meg a tahini szósszal, és szórd meg pirított szezámmaggal.
A tahini szósz könnyen besűrűsödik. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy citromlevet, hogy hígabb legyen.
Díszítsd friss petrezselyemmel, és az ételt melegen kínáld. Párolt rizzsel vagy friss salátával tálalva tökéletes.
A petrezselymet tálalás előtt közvetlenül aprítsd fel, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.