A rákot főzd meg enyhén sós vízben, majd hűtsd le, hámozd meg és vágd kisebb darabokra.
Ne főzd túl a rákot! Elég 3-4 percig forralni, hogy ne legyen gumis állagú.
Az uborkát hámozd meg, majd vágd nagyon vékony szeletekre, lehetőleg mandolinnal, hogy egyenletesek legyenek.
Minél vékonyabbak az uborka szeletek, annál jobban átjárja az ecet, és finomabb lesz az íze.
Készíts egy öntetet: a rizsecetet, a vizet, a cukrot, a sót és a tengerisót egy tálban keverd össze, amíg a cukor és a só feloldódik.
A cukrot és sót alaposan fel kell oldani, hogy az öntet egyenletes ízt adjon.
Az uborkát és a rákot tedd egy tálba, majd öntsd rá az elkészített öntetet. Keverd jól össze, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon.
A rákot és az uborkát ne hagyd túl sokáig az öntetben, hogy ne puhuljanak meg túlságosan!
A kész sunomono-t tálald szezámolajjal meglocsolva, és szórd meg fekete szezámmaggal.
A szezámolaj kiemeli az ízeket, és finom, gazdag aromát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.