Sunomono rákkal, friss uborkával és fekete szezámmal tálalva

Sunomono rákkal

A Sunomono egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak a tenger gyümölcseivel. Az étel frissítő, savanykás ízvilága tökéletesen illik a melegebb hónapokhoz, és kiváló előétel lehet egy japán étkezés részeként. A rák és az uborka kombinációja különleges textúrát biztosít, miközben a rizsecet és a szezámmag mélyítik az étel ízét. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel alacsony kalóriatartalmú és tele van tenger gyümölcseivel, melyek gazdagok ásványi anyagokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rák
2 ek. Cukor
3 ek. Rizs ecet
100 ml Víz
0.5 tk.
0.5 tk. Tengerisó
1 db Uborka
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Fekete szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákot főzd meg enyhén sós vízben, majd hűtsd le, hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    Ne főzd túl a rákot! Elég 3-4 percig forralni, hogy ne legyen gumis állagú.

    2

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd nagyon vékony szeletekre, lehetőleg mandolinnal, hogy egyenletesek legyenek.

    Minél vékonyabbak az uborka szeletek, annál jobban átjárja az ecet, és finomabb lesz az íze.

    3

    Készíts egy öntetet: a rizsecetet, a vizet, a cukrot, a sót és a tengerisót egy tálban keverd össze, amíg a cukor és a só feloldódik.

    A cukrot és sót alaposan fel kell oldani, hogy az öntet egyenletes ízt adjon.

    4

    Az uborkát és a rákot tedd egy tálba, majd öntsd rá az elkészített öntetet. Keverd jól össze, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon.

    A rákot és az uborkát ne hagyd túl sokáig az öntetben, hogy ne puhuljanak meg túlságosan!

    5

    A kész sunomono-t tálald szezámolajjal meglocsolva, és szórd meg fekete szezámmaggal.

    A szezámolaj kiemeli az ízeket, és finom, gazdag aromát ad az ételnek.