Surströmming krémsajttal, pirított kenyéren, friss korianderrel

Surströmming krémsajttal

A surströmming, vagyis erjesztett hering, egy svéd specialitás, amely évszázadok óta része a skandináv konyhának. Ezt az ételt gyakran hagyományos módon, kenyéren vagy pitán tálalják, és a friss koriander, a krémsajt és a hagyma tökéletes kiegészítője a hal intenzív ízének. Bár sokan számára erős íze miatt kihívás, a surströmming az egyik legkülönlegesebb és legizgalmasabb étel Svédországban, amit bátran ki kell próbálni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Surströmming (svéd erjesztett hering)
100 g Krémes sajt
2 db Pita vagy kenyér
1 db Vöröshagyma
1 ág Friss koriander
1 ek. Citruslé
1 ek. Olívaolaj
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg, majd vágd finomra. Tedd félre, hogy a szeletek felhasználásra készen álljanak.

    A hagyma erősebb ízét enyhítheted, ha 5-10 percig vízbe áztatod.

    2

    A pita vagy kenyér szeleteket pirítsd meg enyhén a serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogós legyen.

    A pirított kenyér vagy pita még ínycsiklandóbbá teszi az ételt, és kontrasztos textúrát ad a surströmminghez.

    3

    A krémes sajtot simára keverd, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés citruslevet a frissesség érdekében.

    A citruslé frissít, és jól kiegyensúlyozza a surströmming intenzív ízét.

    4

    A kenyérre vagy pitára kenj egy réteg krémsajtot, majd helyezd rá a surströmminget. Add hozzá a felaprított vöröshagymát.

    A surströmming erős ízét a krémsajt és a hagyma enyhíti, így jobb ízharmóniát érhetsz el.

    5

    Szórd meg a tetejét friss korianderrel és egy csipet borssal. Tálald az ételt azonnal.

    A koriander frissessége és a bors enyhe csípőssége még ízletesebbé teszi az ételt.