A sururu kagylókat alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot és a szennyeződéseket. Ha szükséges, szűrd át a vízben, és hagyd őket lecsepegni.
A kagylókat ne hagyd sokáig a vízben, hogy ne veszítsenek el a frissességükből.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd. A zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is finomra vágd.
A chili mennyiségét állíthatod a saját ízlésed szerint. Ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chili is elég.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és vöröshagymát, amíg illatosak nem lesznek.
A hagymákat ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak. Csak annyira pirítsd, amíg üvegesek lesznek.
Add hozzá a sururu kagylókat a serpenyőhöz, és öntsd rá a fehérbort. Fedd le, és főzd 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.
Ne nyisd fel a kagylókat kézzel, mert könnyen elfolyhatnak. Ha a kagyló nem nyílik ki, ne edd meg.
Amikor a kagylók kinyíltak, ízesítsd sóval, borssal, lime levével, és add hozzá a friss koriandert és a zöld chilipaprikát.
A lime frissessége kiemeli a kagyló ízét, de ügyelj, hogy ne tedd túl savanyúvá.
Keverd össze, és tálald az elkészült sururut friss kenyérrel vagy rizzsel.
A friss kenyér ideális a lé felszívására, de a rizs is tökéletes választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.