Sururu korianderrel, friss tenger gyümölcseivel tálalva

Sururu korianderrel

A Sururu egy hagyományos brazil étel, amelyet főként a tengerparti régiókban készítenek. A koriander és a lime friss ízei kiemelik a kagyló gazdag, tengerízes ízét. A recept egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és tökéletes választás friss tengeri ételek kedvelőinek. Az étel tipikusan a nyári hónapokban népszerű, amikor a friss tenger gyümölcseivel könnyen készíthetünk ínycsiklandó fogásokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sururu kagyló
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
3 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 db Zöld chili
100 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururu kagylókat alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot és a szennyeződéseket. Ha szükséges, szűrd át a vízben, és hagyd őket lecsepegni.

    A kagylókat ne hagyd sokáig a vízben, hogy ne veszítsenek el a frissességükből.

    2

    A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd. A zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is finomra vágd.

    A chili mennyiségét állíthatod a saját ízlésed szerint. Ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chili is elég.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és vöröshagymát, amíg illatosak nem lesznek.

    A hagymákat ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak. Csak annyira pirítsd, amíg üvegesek lesznek.

    4

    Add hozzá a sururu kagylókat a serpenyőhöz, és öntsd rá a fehérbort. Fedd le, és főzd 5-7 percig, amíg a kagylók kinyílnak.

    Ne nyisd fel a kagylókat kézzel, mert könnyen elfolyhatnak. Ha a kagyló nem nyílik ki, ne edd meg.

    5

    Amikor a kagylók kinyíltak, ízesítsd sóval, borssal, lime levével, és add hozzá a friss koriandert és a zöld chilipaprikát.

    A lime frissessége kiemeli a kagyló ízét, de ügyelj, hogy ne tedd túl savanyúvá.

    6

    Keverd össze, és tálald az elkészült sururut friss kenyérrel vagy rizzsel.

    A friss kenyér ideális a lé felszívására, de a rizs is tökéletes választás.