Suya grillezett zöldségekkel, friss korianderrel díszítve

Suya grillezett zöldségekkel

A Suya egy híres nyugati-afrikai étel, amely főként Nigériában és Ghánában népszerű. Az étel gazdag fűszeres ízekkel rendelkezik, és gyakran húsokat (leginkább marhahúst) sütnek nyárson. A Suya a közösségi étkezések részét képezi, mivel gyakran street foodként szolgálják fel. A grillezett zöldségekkel való tálalás friss ízeket ad, és kiegészíti a hús gazdag, fűszeres ízét. Az étel az afrikai konyha egyik klasszikus fogása, és mindenki számára ínycsiklandó választás egy közönséges grillezés során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (rostélyos vagy steakhús)
100 g Száraz földimogyoró
2 ek. Pálmaolaj
2 ek. Gyakori fűszerkeverék (suya fűszerkeverék)
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Kömény
1 tk.
1 db Kápiapaprika
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 db Piros kaliforniai paprika
1 csokor Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, hogy könnyebben átjárja a fűszerkeverék. A húsból készíthetsz szép hosszú nyársakat is, hogy grillezve szép rózsaszínű legyen.

    A hús lehetőleg friss, és jó minőségű legyen, hogy megőrizzük az étel szaftosságát. A vékony csíkok gyorsabban átsülnek.

    2

    A földimogyorót aprítsd fel egy mozsárban vagy darálóban, hogy apró darabokra essen. A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze a földimogyoróval, a suya fűszerkeverékkel, a köménnyel, a borssal és a sóval.

    A földimogyorót pörkölheted is, hogy intenzívebb íze legyen, de nyersen is használható.

    3

    A pálmaolajat öntsd a keverékhez, és jól dolgozd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    Az olaj segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a húshoz, így a grillen egyenletesen sül.

    4

    A húst forgasd bele az elkészített fűszeres keverékbe, ügyelve arra, hogy minden darab teljesen bevonódjon a fűszeres pácban. Hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább hagyod marinálódni, annál intenzívebb lesz az íz. Ha időd engedi, pihentetheted egy órán át is.

    5

    A zöldségeket (kápiapaprika, cukkini, padlizsán és piros kaliforniai paprika) szeleteld fel, és egy serpenyőben pici olajon párold meg, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert akkor elveszítik a friss textúrájukat. Ideális, ha a zöldségek még egy kicsit ropogósak maradnak.

    6

    A hús nyársakat tűzdelheted, majd közepes hőmérsékleten kezdd el grillezni. Fordítsd meg a nyársakat, hogy minden oldalról szépen megsüljenek. A hús 6-8 perc alatt kész lesz.

    A hús ne kerüljön túl közel a grillhez, hogy ne égjen meg, hanem egyenletesen átsüljön.

    7

    A grillről levéve, a nyársakat tálald a grillezett zöldségekkel, és friss korianderrel díszítve, a tetejére friss citromot facsarva.

    A citrom frissítő hatása még inkább kiemeli a fűszeres ízeket.