A marhahúst vágd vékony csíkokra, hogy könnyebben átjárja a fűszerkeverék. A húsból készíthetsz szép hosszú nyársakat is, hogy grillezve szép rózsaszínű legyen.
A hús lehetőleg friss, és jó minőségű legyen, hogy megőrizzük az étel szaftosságát. A vékony csíkok gyorsabban átsülnek.
A földimogyorót aprítsd fel egy mozsárban vagy darálóban, hogy apró darabokra essen. A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze a földimogyoróval, a suya fűszerkeverékkel, a köménnyel, a borssal és a sóval.
A földimogyorót pörkölheted is, hogy intenzívebb íze legyen, de nyersen is használható.
A pálmaolajat öntsd a keverékhez, és jól dolgozd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
Az olaj segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a húshoz, így a grillen egyenletesen sül.
A húst forgasd bele az elkészített fűszeres keverékbe, ügyelve arra, hogy minden darab teljesen bevonódjon a fűszeres pácban. Hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább hagyod marinálódni, annál intenzívebb lesz az íz. Ha időd engedi, pihentetheted egy órán át is.
A zöldségeket (kápiapaprika, cukkini, padlizsán és piros kaliforniai paprika) szeleteld fel, és egy serpenyőben pici olajon párold meg, amíg enyhén megpuhulnak.
A zöldségeket ne főzd túl, mert akkor elveszítik a friss textúrájukat. Ideális, ha a zöldségek még egy kicsit ropogósak maradnak.
A hús nyársakat tűzdelheted, majd közepes hőmérsékleten kezdd el grillezni. Fordítsd meg a nyársakat, hogy minden oldalról szépen megsüljenek. A hús 6-8 perc alatt kész lesz.
A hús ne kerüljön túl közel a grillhez, hogy ne égjen meg, hanem egyenletesen átsüljön.
A grillről levéve, a nyársakat tálald a grillezett zöldségekkel, és friss korianderrel díszítve, a tetejére friss citromot facsarva.
A citrom frissítő hatása még inkább kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.