Klasszikus tagine halakkal, gazdag zöldségekkel tálalva, friss fűszerekkel

Tagine halakkal

A Tagine halakkal egy különleges változata a híres marokkói tagine ételnek, amelyet hagyományosan egy különleges tagine edényben készítenek. Az étel friss fűszerekkel, halakkal és zöldségekkel gazdagított, így tökéletes választás a könnyedebb, ízes fogások kedvelőinek. A tagine története a marokkói nomádok konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Ez a recept friss halat, citromot és kapribogyót használ, hogy friss és üdítő ízeket nyújtson.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halfilé (tőkehal vagy más fehér hal)
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Cukkinik
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé
2 ek. Kapribogyó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat. Süsd meg a halat, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A halat ne süsd túl, hogy megőrizze a puhaságát és ne száradjon ki.

    2

    Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld őket a hal mellett, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagyma és fokhagyma lassú dinsztelése segíti az ízek összeérését.

    3

    A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a halhoz. Fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel és szórd meg egy kis római köménnyel.

    A tagine fűszerkeveréke gazdagíthatja az ételt, próbáld ki, ha van kéznél friss koriander vagy más friss zöld fűszer.

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 30 percig.

    A hal könnyen átfő, ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne legyen túlfőzve.

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg kapribogyóval.

    A citrom és kapribogyó frissítő ízt ad a halas tagine-nek, próbáld meg, hogy friss koriandert is adj hozzá.