A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat. Süsd meg a halat, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A halat ne süsd túl, hogy megőrizze a puhaságát és ne száradjon ki.
Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld őket a hal mellett, amíg üvegesedni nem kezdenek.
A hagyma és fokhagyma lassú dinsztelése segíti az ízek összeérését.
A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a halhoz. Fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel és szórd meg egy kis római köménnyel.
A tagine fűszerkeveréke gazdagíthatja az ételt, próbáld ki, ha van kéznél friss koriander vagy más friss zöld fűszer.
Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 30 percig.
A hal könnyen átfő, ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne legyen túlfőzve.
A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg kapribogyóval.
A citrom és kapribogyó frissítő ízt ad a halas tagine-nek, próbáld meg, hogy friss koriandert is adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.