A kukoricalisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és fahéjat. Keverjük jól össze.
A kukoricalisztet szitálva adjuk hozzá, hogy ne legyenek csomók.
Egy másik edényben keverjük el a kókusztejet és a vizet. Ezután öntsük rá a kukoricalisztre, és keverjük simára.
A kókusztej és víz keveréke adja a tamalito krémes textúráját.
A masszát közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük 5-7 percig, amíg besűrűsödik.
Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le az alja.
Amikor a massza kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat.
A tamalito formázásához vizes kézzel könnyen dolgozhatunk.
A banánleveleket alaposan tisztítsuk meg, majd rakjuk bele a gombócokat, és csomagoljuk be őket, mint egy kis csomagot.
A banánlevél különleges ízt ad, és segít megőrizni a tamalito puhaságát.
Egy nagy fazékban, vízben gőzölve főzzük a tamalitokat 20-30 percig.
A tamalito készülhet sós vagy édes változatban is, ízlés szerint.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk friss, meleg tamalitokat.
A tamalito nagyon jól illik akár egy kis friss salsa vagy tejföl kíséretében is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.