Tamalito kókusztejjel, tálalva friss banánlevéllel

Tamalito kókusztejjel

A Tamalito egy hagyományos mexikói étel, amely kukoricából készült, és a világ számos táján ismert. Az étel változatai szinte végtelenek, és szinte minden kultúrában megtalálható, ahol a kukorica alapvető élelmiszer. A kókusztej használata egy édesebb ízt ad a tamalitónak, míg a banánlevél segít megőrizni a puhaságát, miközben egy különleges aromát is ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
200 ml Kókusztej
150 ml Víz
50 g Cukor
1 csipet
1 csipet Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
4 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricalisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és fahéjat. Keverjük jól össze.

    A kukoricalisztet szitálva adjuk hozzá, hogy ne legyenek csomók.

    2

    Egy másik edényben keverjük el a kókusztejet és a vizet. Ezután öntsük rá a kukoricalisztre, és keverjük simára.

    A kókusztej és víz keveréke adja a tamalito krémes textúráját.

    3

    A masszát közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük 5-7 percig, amíg besűrűsödik.

    Fontos, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le az alja.

    4

    Amikor a massza kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd formázzunk belőle kisebb gombócokat.

    A tamalito formázásához vizes kézzel könnyen dolgozhatunk.

    5

    A banánleveleket alaposan tisztítsuk meg, majd rakjuk bele a gombócokat, és csomagoljuk be őket, mint egy kis csomagot.

    A banánlevél különleges ízt ad, és segít megőrizni a tamalito puhaságát.

    6

    Egy nagy fazékban, vízben gőzölve főzzük a tamalitokat 20-30 percig.

    A tamalito készülhet sós vagy édes változatban is, ízlés szerint.

    7

    Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk friss, meleg tamalitokat.

    A tamalito nagyon jól illik akár egy kis friss salsa vagy tejföl kíséretében is.