Tandoori csirke kebab frissen tálalva

Tandoori Csirke Kebab

A tandoori csirke kebab Dél-Ázsiából származik, és az indiai konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb ételévé vált. A tandoori masala fűszerkeverék különleges ízvilágot ad a csirkehúsnak, míg a joghurtos marinád biztosítja a hús szaftosságát. Az étel eredetileg a tandoori sütőben készül, de grillezve is remekül elkészíthető. A tandoori csirke kebab a friss korianderrel és lime-mal díszítve igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
2 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 g Joghurt
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Friss citromlé
2 ek. Kókuszolaj
1 csipet
1 db Piros chili paprika
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyen megsülethessen.

    A csirkecomb húsosabb és ízletesebb, mint a csirkemell, és jobban megőrzi a szaftosságát.

    2

    A joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért, citromlevet és sót keverd össze egy tálban.

    A joghurt segít a csirke húsának puhításában, míg a fűszerkeverék adja meg az étel jellegzetes ízét.

    3

    A csirkedarabokat tedd a fűszeres joghurtba, és jól forgasd össze, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon.

    Hagyd a csirkét pihenni a fűszeres marinádban legalább 30 percig, de még jobb, ha 2-3 órán át hűtőben állni hagyod.

    4

    A maradék fűszeres joghurtot egy evőkanál kókuszolajjal keverd össze, és ezzel kenegesd meg a csirkedarabokat a sütés előtt.

    Ez a lépés segít abban, hogy a csirke még ízletesebb és szaftosabb legyen a sütés során.

    5

    Melegítsd elő a grillsütőt, vagy a serpenyőt közepes lángra. A csirkedarabokat helyezd a rácsra, és süsd 15-20 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A csirke belsejét is ellenőrizd tűpróbával, hogy biztosan átsült legyen.

    6

    A csirke kebabokat tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és lime szeletekkel.

    A lime frissessége és a koriander zöld színe igazi üdeséget ad az ételhez.

    7

    Tálald a tandoori csirke kebabot naan kenyérrel vagy rizzsel, és élvezd a fűszeres ízeket!

    A naan kenyér ideális kísérő, mert segít felszívni a szaftos fűszeres mártást.