Tandoori csirke pizza, fűszeres csirke darabokkal, mozzarella sajttal és korianderrel

Tandoori csirke pizza

A Tandoori csirke pizza az indiai konyha ízvilágát ötvözi a klasszikus pizza hagyományos formájával. A tandoori masala pácban sült csirke darabok gazdag fűszeres íze, a mozzarella sajt krémes állaga és a friss koriander különleges élményt nyújtanak. Ez a pizza tökéletes választás egy fűszeres étkezéshez, miközben elhozza a tandoori ízek varázsát, amit egy klasszikus pizzára pakolunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
300 g Csirkemell filé
2 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 ml Joghurt
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olaj
150 g Mozzarella sajt
1 csokor Friss koriander
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, hogy könnyen elférjen a pizzán. Tedd félre.

    A csirke darabok legyenek egyenlő méretűek, hogy egyenletesen átsüljenek.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze. Adj hozzá sót, borsot és egy kevés olajat.

    A joghurt szaftossá teszi a csirkét, miközben a fűszerek jól beépülnek a húsba.

    3

    A csirke darabokat tedd a pácba, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár 1 órán át is.

    Minél tovább pihenteted a csirkét a pácban, annál ízesebb lesz.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A pizzatésztát nyújtsd ki a kívánt méretre és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha otthon készíted a tésztát, figyelj, hogy ne legyen túl vékony, hogy megtartsa a feltéteket.

    5

    A csirkemell csíkokat süsd meg egy serpenyőben 5-6 percig, amíg átsülnek és enyhén megpirulnak.

    A csirke sütése közben locsold meg egy kis olajjal, hogy ne száradjon ki.

    6

    A megpirult csirkét tedd a kinyújtott pizzatészta tetejére. Reszeld rá a mozzarella sajtot, és szórd meg apróra vágott hagymával.

    A mozzarella segít a pizza szaftosságának megőrzésében, miközben finom, olvadt textúrát ad.

    7

    Tedd a pizzát a sütőbe és süsd 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt teljesen megolvad.

    Ha a sajt túl gyorsan pirul, érdemes letakarni a pizzát alufóliával, hogy ne égjen meg.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis citromlével a tetejére.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a fűszeres csirke ízét, a citromlé pedig frissít.