Tarako tƑkehal ikra töltelĂ©kƱ onigiri, nori alga lapokkal Ă©s szezĂĄmmaggal

Tarako tƑkehal ikra töltelĂ©kƱ onigiri

Az onigiri JapĂĄnban tradicionĂĄlis Ă©tel, amelyet gyakran fogyasztanak piknikek, Ăști Ă©tkezĂ©sek vagy egyszerƱ napi Ă©tkezĂ©sek rĂ©szekĂ©nt. A tƑkehal ikra, vagy mĂĄs nĂ©ven tarako, rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ japĂĄn Ă©telekben, Ă©s kĂŒlönösen jĂłl illik a rizshez. Az onigiri egy olyan Ă©tel, amely lehetƑvĂ© teszi az egyedi Ă­zvariĂĄciĂłkat, a töltelĂ©ktƑl fĂŒggƑen. Az ilyen tĂ­pusĂș onigiri a friss halas töltelĂ©kkel Ă©s a fƱszeres nori algĂĄval a japĂĄn konyha autentikus Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyĂ©t nyĂșjtja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g TƑkehal ikra (tarako)
⭕ 250 g Rizs (kerek szemƱ sushi rizs)
⭕ 2 lap Nori (sushi tengeri alga)
⭕ 3 ek. Sushi ecet
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 300 ml Víz
⭕ 50 g FĂŒstölt lazac (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblĂ­tsd ĂĄt hideg vĂ­zben, hogy a felesleges kemikĂĄliĂĄk eltĂĄvolodjanak, majd fƑzd meg a rizst a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint.

    A sushi rizs fƑzĂ©sĂ©hez legjobb rizsfƑzƑt hasznĂĄlni, de ha nincs, egy sima lĂĄbas is megfelelƑ, ha vigyĂĄzunk a vĂ­z mennyisĂ©gĂ©re Ă©s a fƑzĂ©si idƑre.

    2

    MiutĂĄn a rizs elkĂ©szĂŒlt, keverd bele az ecetet, cukrot Ă©s sĂłt, hogy a rizs a sushi stĂ­lusĂș, enyhĂ©n Ă©des Ă©s savanykĂĄs Ă­zt kapjon. Hagyd hƱlni.

    A rizst ne hagyd teljesen kihƱlni, mert akkor nehezebb dolgozni vele, de ne is legyen tĂșl meleg, hogy a kezed ne Ă©gjen.

    3

    A tarako ikrĂĄt tedd egy kis tĂĄlba, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, egy kis szĂłjaszĂłsszal keverd el, hogy könnyebben kenhetƑ legyen.

    A szójaszósz nemcsak ízesíti, hanem enyhíti az ikra természetes sóssågåt is.

    4

    Ha szeretnĂ©l, a fĂŒstölt lazacot vĂ©kony szeletekre vĂĄgd, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A lazac opcionĂĄlis, de remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a tarako ikra Ă­zĂ©t, Ă©s extra gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt ad az onigirinek.

    5

    A rizst oszd el 6-8 egyenlƑ rĂ©szre, majd a kezedet vizesd be, hogy ne ragadjon. FormĂĄzz a rizsbƑl kis hĂĄromszög alakĂș gombĂłcokat.

    A rizs formĂĄzĂĄsa közben ĂŒgyelj arra, hogy ne prĂ©seld tĂșl, mert akkor a rizs elveszĂ­ti könnyed textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    A kĂ©sz onigirit töltsd meg a tarako ikrĂĄval, majd ha szeretnĂ©d, egy szelet fĂŒstölt lazacot is tehetsz a belsejĂ©be.

    Ha szeretnéd, egy kis szezåmmagot szórhatsz a rizs tetejére is, hogy még ízesebb legyen.

    7

    A nori lapot vågd kisebb darabokra, és tedd a rizs köré, hogy tartåst adjon a formåzott onigirinek.

    A nori jól illik a halas töltelékhez, és segít abban, hogy az onigiri ne esszen szét.

    8

    Tålald az onigirit frissen, és élvezd a gazdag, halas és ízes falatokat.