Tarako tőkehal ikra töltelékű onigiri, nori alga lapokkal és szezámmaggal

Tarako tőkehal ikra töltelékű onigiri

Az onigiri Japánban tradicionális étel, amelyet gyakran fogyasztanak piknikek, úti étkezések vagy egyszerű napi étkezések részeként. A tőkehal ikra, vagy más néven tarako, rendkívül népszerű japán ételekben, és különösen jól illik a rizshez. Az onigiri egy olyan étel, amely lehetővé teszi az egyedi ízvariációkat, a tölteléktől függően. Az ilyen típusú onigiri a friss halas töltelékkel és a fűszeres nori algával a japán konyha autentikus és ínycsiklandó élményét nyújtja.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tőkehal ikra (tarako)
250 g Rizs (kerek szemű sushi rizs)
2 lap Nori (sushi tengeri alga)
3 ek. Sushi ecet
1 tk. Cukor
1 tk.
1 ek. Szezámmag
300 ml Víz
50 g Füstölt lazac (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, hogy a felesleges kemikáliák eltávolodjanak, majd főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A sushi rizs főzéséhez legjobb rizsfőzőt használni, de ha nincs, egy sima lábas is megfelelő, ha vigyázunk a víz mennyiségére és a főzési időre.

    2

    Miután a rizs elkészült, keverd bele az ecetet, cukrot és sót, hogy a rizs a sushi stílusú, enyhén édes és savanykás ízt kapjon. Hagyd hűlni.

    A rizst ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor nehezebb dolgozni vele, de ne is legyen túl meleg, hogy a kezed ne égjen.

    3

    A tarako ikrát tedd egy kis tálba, és ha szükséges, egy kis szójaszósszal keverd el, hogy könnyebben kenhető legyen.

    A szójaszósz nemcsak ízesíti, hanem enyhíti az ikra természetes sósságát is.

    4

    Ha szeretnél, a füstölt lazacot vékony szeletekre vágd, és tedd félre.

    A lazac opcionális, de remekül kiegészíti a tarako ikra ízét, és extra gazdag ízélményt ad az onigirinek.

    5

    A rizst oszd el 6-8 egyenlő részre, majd a kezedet vizesd be, hogy ne ragadjon. Formázz a rizsből kis háromszög alakú gombócokat.

    A rizs formázása közben ügyelj arra, hogy ne préseld túl, mert akkor a rizs elveszíti könnyed textúráját.

    6

    A kész onigirit töltsd meg a tarako ikrával, majd ha szeretnéd, egy szelet füstölt lazacot is tehetsz a belsejébe.

    Ha szeretnéd, egy kis szezámmagot szórhatsz a rizs tetejére is, hogy még ízesebb legyen.

    7

    A nori lapot vágd kisebb darabokra, és tedd a rizs köré, hogy tartást adjon a formázott onigirinek.

    A nori jól illik a halas töltelékhez, és segít abban, hogy az onigiri ne esszen szét.

    8

    Tálald az onigirit frissen, és élvezd a gazdag, halas és ízes falatokat.