Kezdd azzal, hogy a csirke szárnyakat felkészíted. A szárnyakat érdemes először darabolni, hogy könnyebben megfordíthatóak legyenek a grillen.
A csirke szárnyakat ne hagyd túl zsírosnak, ha szükséges, vágd le a felesleges zsírrészeket.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, és öntsd rá a csirke szárnyakra. Hagyjd állni legalább 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél hosszabb ideig marinálod, annál gazdagabb íze lesz, de 30 perc is elég ahhoz, hogy átvegye az ízeket.
A csirke szárnyakat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
A pálcikák áztatása segít elkerülni, hogy a pálcikák megégjenek a grillen.
Grillezd a csirke szárnyakat közepes lángon, 6-8 percig, mindkét oldalukat. Süsd meg jól, amíg a szárnyak szépen karamellizálódnak.
A csirke szárnyakat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki, de ne is hagyd nyerseket!
Amikor kész, tálald a szárnyakat, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag ropogós textúrát ad a szárnyaknak, és segít kiemelni a szójaszósz ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.