Tebasaki yakitori csirke szárny pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Tebasaki yakitori (csirke szárny)

A Tebasaki yakitori egy hagyományos japán étel, amely csirke szárnyakból készül. A szárnyakat pálcikára tűzik, és grillezik, majd szójaszósz és mirin keverékével ízesítik. A szárnyak az egyedi marinádnak köszönhetően finoman karamellizálódnak és gazdag ízt kapnak. A szezámmag pedig extra ropogós textúrát ad, ami kiemeli a hús szaftosságát. A Tebasaki yakitori egy közkedvelt utcai étel Japánban, és tökéletes választás grillezéshez vagy étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke szárny
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke szárnyakat felkészíted. A szárnyakat érdemes először darabolni, hogy könnyebben megfordíthatóak legyenek a grillen.

    A csirke szárnyakat ne hagyd túl zsírosnak, ha szükséges, vágd le a felesleges zsírrészeket.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, és öntsd rá a csirke szárnyakra. Hagyjd állni legalább 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél hosszabb ideig marinálod, annál gazdagabb íze lesz, de 30 perc is elég ahhoz, hogy átvegye az ízeket.

    3

    A csirke szárnyakat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A pálcikák áztatása segít elkerülni, hogy a pálcikák megégjenek a grillen.

    4

    Grillezd a csirke szárnyakat közepes lángon, 6-8 percig, mindkét oldalukat. Süsd meg jól, amíg a szárnyak szépen karamellizálódnak.

    A csirke szárnyakat ne süsd túl, hogy ne száradjanak ki, de ne is hagyd nyerseket!

    5

    Amikor kész, tálald a szárnyakat, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a szárnyaknak, és segít kiemelni a szójaszósz ízét.