A tehéntej vajat egy nagy lábasba tesszük, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.
Fontos, hogy ne használjunk magas hőmérsékletet, mert a vaj könnyen megéghet.
A vajat folyamatosan kevergetjük, miközben a tejfehérje elkezd leülepedni az alján és hab képződik a tetején.
Ne hagyjuk figyelmen kívül a vajat, mert könnyen megéghet a tejfehérje, ha túl sokáig hagyjuk forrni.
Amikor a hab teljesen elpárolgott és a tejfehérje leülepedett az alján, a ghee elkészült. A tiszta, aranyszínű folyadékot egy szűrőn keresztül öntsük egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsuk a maradék tejfehérjét.
A ghee hűtés után is megőrzi az állagát, és szobahőmérsékleten akár hónapokig eláll.
Az elkészült ghee-t üvegedényben tárolhatjuk. Készíthetünk belőle kisebb adagokat, hogy praktikusabb legyen a használata.
A ghee felhasználható főzéshez, sütéshez, vagy akár pirításhoz is. Tökéletes választás azoknak, akik tejmentes alternatívát keresnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.