Frissen készült tehéntej alapú ghee, tiszta, aranyszínű folyadék egy üvegedényben

Tehéntej alapú ghee

A ghee egy hagyományos indiai alapanyag, amelyet már több ezer éve használnak főzéshez és sütéshez. Az elkészítése során eltávolítják a tejfehérjét és vizet, így egy tiszta, koncentrált zsiradékot kapunk, amely hosszú ideig eltartható és gazdag ízvilággal rendelkezik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
500 g Tehéntej vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tehéntej vajat egy nagy lábasba tesszük, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.

    Fontos, hogy ne használjunk magas hőmérsékletet, mert a vaj könnyen megéghet.

    2

    A vajat folyamatosan kevergetjük, miközben a tejfehérje elkezd leülepedni az alján és hab képződik a tetején.

    Ne hagyjuk figyelmen kívül a vajat, mert könnyen megéghet a tejfehérje, ha túl sokáig hagyjuk forrni.

    3

    Amikor a hab teljesen elpárolgott és a tejfehérje leülepedett az alján, a ghee elkészült. A tiszta, aranyszínű folyadékot egy szűrőn keresztül öntsük egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsuk a maradék tejfehérjét.

    A ghee hűtés után is megőrzi az állagát, és szobahőmérsékleten akár hónapokig eláll.

    4

    Az elkészült ghee-t üvegedényben tárolhatjuk. Készíthetünk belőle kisebb adagokat, hogy praktikusabb legyen a használata.

    A ghee felhasználható főzéshez, sütéshez, vagy akár pirításhoz is. Tökéletes választás azoknak, akik tejmentes alternatívát keresnek.