Tejfölös gombapaprikás frissen, puha galuskával tálalva

Tejfölös gombapaprikás

A Tejfölös gombapaprikás egy igazi magyar klasszikus, amely minden falatjában a fűszeres pörkölt ízeit rejti, de a tejszínnek köszönhetően lágy és krémes lesz. A gomba fűszeres pörkölt alapba kerül, amit tejföllel gazdagítunk, így egy igazán finom, tartalmas ételt kapunk. A tejszín lágy íze és a fűszeres paprikás gombák fantasztikus harmóniát alkotnak. Az étel tökéletesen illik friss kenyérrel vagy akár főtt burgonyával is.

Ez az étel a gyorsan elkészíthető, de rendkívül ízletes pörköltök közé tartozik. A gombás pörkölt magyar változata igazi ínycsiklandó étel, amely minden családi ebédre tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 ek. Fűszerpaprika
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
200 g Tejföl
1 ek. Liszt
1 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel.

    A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel. Ehelyett töröld át egy nedves ruhával vagy papírtörlővel.

    2

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a gombát, sózd, borsozd, majd pirítsd pár percig, amíg levet nem enged.

    A gombát addig pirítsd, amíg a leve elpárolog. A só segít, hogy a gomba hamarabb levet engedjen.

    4

    Szórd meg a fűszerpaprikával, keverd össze, majd önts hozzá egy kevés vizet.

    A fűszerpaprikát a tűzről levéve add hozzá, mert könnyen megéghet és keserű lesz. A víz mennyisége a gomba mennyiségétől függ. Annyi vizet önts rá, hogy ellepje.

    5

    Fedd le, és lassú tűzön főzd 10-15 percig, amíg a gomba teljesen megpuhul.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.

    6

    A tejfölt keverd el a liszttel, majd add hozzá a gombához. Folyamatos keverés mellett forrald össze, amíg besűrűsödik.

    A tejfölt a főzelék hőmérsékletével megegyezőre melegítsd, mielőtt belekevered, hogy ne csapódjon ki. A liszt segít, hogy a főzelék besűrűsödjön.

    7

    Tálald forrón, friss petrezselyemmel díszítve, rizzsel vagy nokedlivel.

    A tejfölös gombapaprikás jól illik a rizs és a nokedli mellé. Díszítheted friss petrezselyemmel.