Tengeri herkentyűs Bicol Express, tálalva friss korianderrel és rizs körettel

Tengeri herkentyűs Bicol Express

A Bicol Express egy klasszikus filipinó étel, melynek eredete a Bicol régióba nyúlik vissza. Az ételt gazdag kókusztej, csípős paprika és tenger gyümölcsei jellemzik, amely a filipínó konyha egyediségét tükrözi. A friss zöldségek és a tenger gyümölcseinek fűszeres, gazdag ízvilága a Bicol Express-t különlegessé teszi. Az ételt gyakran rizs mellett tálalják, így ideális választás egy ínycsiklandó, fűszeres étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Friss csípős paprika
1 db Piros kaliforniai paprika
150 g Zöldbab
200 ml Halászlé alap
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseiről (rák, kagyló, tintahal) távolítsd el a héját, majd vágd apróra őket.

    A tenger gyümölcseket frissen is vásárolhatod, de fagyasztott változat is megfelel, ha megfelelően felolvasztod.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A csípős paprikát és a piros kaliforniai paprikát vágd vékony karikákra, a zöldbabot pedig darabokra vágd.

    Ha nem szeretnéd, hogy a Bicol Express túl csípős legyen, távolítsd el a paprika magját!

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert az keserűvé teheti az ételt.

    4

    Add hozzá a csípős paprikát, a piros paprikát és a zöldbabot. Párold őket 5 percig.

    A zöldbabnak friss, roppanós állagúnak kell maradnia, szóval ne párold túl!

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a halászlé alapot. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és hagyd főni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ne hagyd túl sokáig forrni, mert a kókuszíz túlzottan dominálhat.

    6

    Miután a leves felforrt és az ízek összeértek, add hozzá a tenger gyümölcseit. Főzd őket 3-5 percig, amíg megpuhulnak.

    A tenger gyümölcsei gyorsan megfőnek, így ne főzd túl, hogy megőrizzék frissességüket és textúrájukat.

    7

    Tálald a Bicol Express-t friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé rizst.

    A koriander friss íze csodálatosan kiegészíti a gazdag kókuszos alapot. Rizs vagy főtt édesburgonya is remek köret hozzá.