Tiradito klasszikus, friss hal lime levével és fűszerekkel tálalva

Tiradito klasszikus

A tiradito egy tradicionális perui étel, amely a hal frissességére és a citromos savanyúságra épít. A klasszikus változata friss halat, lime levét, chili-t és koriandert tartalmaz, és egy igazán könnyed étel, amelyet általában frissen tálalnak. Az étel rendkívül népszerű a perui konyhában, és egy különleges frissítő ízélményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss fehérhal (pl. tengeri sügér vagy tőkehal)
3 db Lime leve
1 db Friss chili
1 csokor Koriander
1 gerezd Friss fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss halat vágjuk vékony szeletekre, és helyezzük egy tálra, hogy a lime levével leöntve pácoljuk.

    A hal szeleteit éles késsel vágjuk, hogy a textúrája megmaradjon, és ne törjön össze.

    2

    A lime levét öntsük a halra, és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy a hal enyhén megpuhuljon és felvegye a citrusos ízt.

    Ne hagyjuk túl sokáig pácolni a halat, hogy ne főjön meg a lime savanyúsága miatt.

    3

    A friss chili és a fokhagyma finomra aprításával készítsünk egy pici pürét.

    A chili erősségét az egyéni ízlésünk szerint szabályozhatjuk: ha nem szeretjük túl csípősen, kevesebb chili is elég.

    4

    A koriandert és a vöröshagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a halhoz.

    A koriander frissességet ad az ételnek, a vöröshagyma pedig fokozza a fűszerességét.

    5

    Öntsük a pürét a halas keverékhez, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, és jól keverjük össze.

    Az olívaolaj segít enyhíteni a chili és fokhagyma erősségét, miközben gazdagabbá teszi az étel ízét.

    6

    A tiraditót tálaljuk azonnal, hogy friss és ínycsiklandó maradjon, a tetejére friss koriandert és borsot szórjunk.