A friss halat vágjuk vékony szeletekre, és helyezzük egy tálra, hogy a lime levével leöntve pácoljuk.
A hal szeleteit éles késsel vágjuk, hogy a textúrája megmaradjon, és ne törjön össze.
A lime levét öntsük a halra, és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy a hal enyhén megpuhuljon és felvegye a citrusos ízt.
Ne hagyjuk túl sokáig pácolni a halat, hogy ne főjön meg a lime savanyúsága miatt.
A friss chili és a fokhagyma finomra aprításával készítsünk egy pici pürét.
A chili erősségét az egyéni ízlésünk szerint szabályozhatjuk: ha nem szeretjük túl csípősen, kevesebb chili is elég.
A koriandert és a vöröshagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a halhoz.
A koriander frissességet ad az ételnek, a vöröshagyma pedig fokozza a fűszerességét.
Öntsük a pürét a halas keverékhez, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, és jól keverjük össze.
Az olívaolaj segít enyhíteni a chili és fokhagyma erősségét, miközben gazdagabbá teszi az étel ízét.
A tiraditót tálaljuk azonnal, hogy friss és ínycsiklandó maradjon, a tetejére friss koriandert és borsot szórjunk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.