Tiradito nikkei stílusban, friss tonhal lime és korianderrel

Tiradito nikkei stílusban

A Tiradito nikkei stílusban egy olyan étel, amely a perui és japán konyha határvonalán fekszik. A tiradito hagyományosan perui étel, ahol a nyers halat citromlével és fűszerekkel készítik, míg a nikkei stílus a japán hatásokat ötvözi. Az étel friss, ínycsiklandó, és könnyű, tökéletes választás egy nyári étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss tonhal (vagy más hal, pl. lazac)
2 ek. Citromlé
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Wasabi
1 ág Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Togarashi fűszerkeverék
1 tk. Miso paszta
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat (vagy más halat) vágd nagyon vékony szeletekre. A szeleteknek szinte áttetszőnek kell lenniük.

    A legjobb, ha a halat a legfrissebbet használod, mivel a tiradito nyers étel, és az íze függ a hal frissességétől.

    2

    A szeletelt halat helyezd egy tálra, és öntsd rá a citromlevet és szójaszószt.

    A citromlé frissességet és savasságot ad, míg a szójaszósz mélységet és sósságot kölcsönöz.

    3

    A miso pasztát keverd el egy kis vízzel, hogy hígabb legyen, majd öntsd a halra.

    A miso paszta egy kis umami ízt ad az ételnek, és még gazdagabbá teszi a tiraditót.

    4

    Keverd el az olívaolajat, a wasabit, a friss reszelt gyömbért, a fokhagymát és a togarashi fűszerkeveréket egy kis tálban.

    A wasabi és gyömbér fűszeressége kiegyensúlyozza az étel frissességét.

    5

    A fűszerkeveréket egyenletesen öntsd a hal szeletekre, majd tálald az ételt azonnal.

    A fűszeres keveréket a halra kell önteni, hogy a fűszerek friss hatást biztosítsanak.

    6

    Tálald lime szeletekkel és friss korianderrel.

    A lime frissessége kiemeli az étel citrusos ízét, míg a koriander friss zöld ízt ad.