Tiradito tamari és mirin szósszal, tálalva friss korianderrel és lime-mal

Tiradito tamari és mirin szósszal

A tiradito egy tradicionális perui étel, amelyet nyers halból készítenek, és gyakran különféle fűszeres szósszal tálalják. A tamari és mirin szósszal készült változata különleges ízeket ad a halnak, amely gazdag umami ízével és enyhén édes háttérízeivel kiemelkedik a perui konyhából.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss hal (például tonhal vagy lazac)
2 ek. Tamari szójaszósz
1 ek. Mirin
2 ek. Friss lime lé
1 csokor Friss koriander
1 db Friss chili (opcionális)
1 db Piros hagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat szeleteld vékony, hosszú darabokra.

    Fontos, hogy a hal friss legyen, és nagyon vékonyra szeleteld, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    A tamari szójaszószt, mirint, lime levét és egy evőkanál olívaolajat keverd össze egy kis tálban.

    A tamari és mirin kombinációja gazdag, umami ízt ad a halnak.

    3

    A friss koriandert vágd apróra, és a chili paprikát is szeleteld fel, ha használni szeretnéd.

    A chili használata opcionális, de hozzáad egy kis pikantériát az ételhez.

    4

    A piros hagymát vékony szeletekre vágd, és tedd a hal mellé a tálra.

    A hagyma friss, enyhén csípős íze jól kiegészíti a halat és a szójaszószos mártást.

    5

    A halat locsold meg a kész szósszal, és szórd meg a friss korianderrel és chili szeletekkel.

    Hagyj egy kis időt, hogy a hal átvegye a szósszal átitatott ízeket.

    6

    Tálald a tiraditót friss korianderrel és lime szeletekkel.

    Friss lime levet is locsolhatsz a tetejére, hogy még jobban kiemeld az ízeket.