Tirokafteri sült paradicsommal, friss feta sajtkrémmel tálalva

Tirokafteri sült paradicsommal

A tirokafteri egy klasszikus görög étel, amely a friss feta sajt és a krémes joghurt tökéletes kombinációját kínálja. A sült paradicsomok hozzáadásával az étel igazi mediterrán élménnyé válik. Az étel népszerűsége a frissességének és gazdag ízvilágának köszönhetően folyamatosan nő. Egy könnyed étel, amely gyorsan elkészíthető, tökéletes választás a nyári hónapokra, de bármikor fogyasztható a hétköznapokban is. A tirokafteri remekül illik grillezett húsok mellé, de önálló étkezésként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
100 g Joghurt
50 g Olivabogyó
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Friss fokhagyma
1 ek. Citruslé
8 db Kis paradicsom
1 tk. Szárított oregánó
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot morzsold össze egy tálban. Adjuk hozzá a joghurtot, a citruslevet, és keverd jól össze, amíg egy sima, krémes állagot nem kapsz.

    A feta sajt nemcsak ízletes, de a joghurttal együtt egy krémes, gazdag alapot ad, ami tökéletes a sültekhez.

    2

    Tisztítsd meg a fokhagymát, és aprítsd fel finomra. Az olívaolajon pirítsd meg enyhén a fokhagymát egy serpenyőben közepes lángon, hogy felszabaduljon az illata.

    Ne hagyd a fokhagymát túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet. A pirított fokhagyma íze mélyebb és gazdagabb lesz.

    3

    Az olajban pirított fokhagymát tedd hozzá a feta sajtkrémhez, és jól keverd össze. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá egy csipet sót és borsot.

    A krémes állag érdekében ne túl sok olajat adj hozzá, mert a túlságosan híg krém nem fog szépen állni a tálalásnál.

    4

    A paradicsomokat félbe vágva, helyezd őket egy sütőtálba, majd szórd meg szárított oregánóval. Locsold meg egy kis olívaolajjal.

    A paradicsomokat ne rakd túl szorosra a tálba, hogy könnyen át tudjanak sülni és megőrizzék friss ízüket.

    5

    Tedd a sütőtálat 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    Süsd figyelemmel a paradicsomokat, hogy ne száradjanak ki. Az ízek jobban összeérnek, ha egy kicsit szaftos marad a paradicsom.

    6

    Miután a paradicsomok elkészültek, tálald őket a feta joghurttal. Díszítheted egy kis olivabogyóval is, ha szeretnéd.

    A joghurtos feta és a sült paradicsom tökéletes párost alkot. Ne felejtsd el a borsot és oregánót is rászórni a tetejére!