Töltött cukkini zöldségekkel, sütve és sajttal megszórva

Töltött cukkini zöldségekkel

A töltött cukkini zöldségekkel egy egyszerű, de rendkívül ízletes vegetáriánus étel, amely bármely étkezést feldobhat. Ez a recept nemcsak egészséges, de változatos is, hiszen a töltelék a szezonális zöldségekkel könnyen variálható. A sajt a tetején ropogós és aranybarna réteget képez, amely minden falatot különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Kaliforniai paprika
200 g Parajlevél (spenót)
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Sajt (reszelt, például mozzarella vagy cheddar)
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a cukkinit, vágd félbe hosszában, és kanállal kapard ki a belsejét, hogy helyet készíts a tölteléknek. A kikapart részt aprítsd fel, mert később a töltelék része lesz.

    A cukkini belsejét óvatosan kapard ki, hogy ne sértsd meg a héját. Ha túl sok levet enged, nyomkodd ki.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, kaliforniai paprikát és parajlevelet. Hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatos lesz.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy egyenletesen puhuljanak meg. A hagymát és fokhagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, a paprikát és a cukkini aprított belsejét. Párold 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverd hozzá a parajleveleket, és főzd még 2-3 percig.

    A sárgarépát először add hozzá, mert hosszabb idő alatt puhul meg. A parajt csak a végén add hozzá, mert hamar összeesik.

    4

    Ízesítsd a zöldségeket sóval, borssal, és szórj hozzá aprított friss petrezselymet. Húzd le a tűzről, és hagyd kissé kihűlni.

    Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Más fűszerekkel is kísérletezhetsz, például bazsalikommal, oregánóval vagy kakukkfűvel.

    5

    Töltsd meg a cukkini félbevágott darabjait a zöldséges keverékkel. Szórd meg reszelt sajttal a tetejüket.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a cukkini belsejében. Használhatsz többféle sajtot is, például mozzarellát, cheddart vagy parmezánt.

    6

    Helyezd a töltött cukkinit egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

    Ha a sajt túl hamar barnulna, takard le a cukkinit alufóliával.

    7

    Tálald a töltött cukkinit melegen, friss salátával vagy rizzsel kísérve.

    A töltött cukkinit kínálhatod önálló fogásként vagy köretként is.