Töltött korokke, frissen sütve

Töltött Korokke

A töltött korokke egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg az ünnepi asztalokon találunk. Az étel alapja a burgonya, amelyet húsos töltelékkel kombinálnak, és egy ropogós panírozással készítenek el. Az étel nagyon népszerű, mivel egyszerűen elkészíthető, mégis gazdag ízvilágú. A töltött korokke eredetileg a húsos ételek kísérőjeként készült, de mára már önálló ételként is tálalják, akár főételként is. Kiváló választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
200 g Hús (például marha vagy csirke)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya ne legyen túl vízes, mert akkor a massza túl lágy lesz.

    2

    A húst apróra vágd, és egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, hozzáadva az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hús sütése közben adj hozzá pirospaprikát és borsot, hogy ízesebb legyen.

    3

    A burgonyát törd össze, majd keverd össze a tojással, sóval és egy kevés tejjel.

    A tej segít, hogy a burgonya könnyebb és simább állagú legyen.

    4

    A húsos tölteléket formázd kis golyókká, majd a burgonyát vedd körbe a töltelékkel, hogy kis golyókat vagy lapos korokkékat kapj.

    Formázáskor ügyelj, hogy a töltelék ne essen ki, ezért ügyes kézi munkára lesz szükség.

    5

    A korokkékat először felverett tojásba, majd zsemlemorzsába forgasd.

    A zsemlemorzsa segít a korokke ropogós külső rétegében.

    6

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a korokkékat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütés során ne tedd túl sok korokket egyszerre, hogy egyenletesen süljenek.

    7

    Tálald melegen, akár salátával vagy friss kenyérrel.

    Frissen, ropogósan a legfinomabb, és egy kis joghurttal is tálalható.