A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul.
A burgonya ne legyen túl vízes, mert akkor a massza túl lágy lesz.
A húst apróra vágd, és egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, hozzáadva az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A hús sütése közben adj hozzá pirospaprikát és borsot, hogy ízesebb legyen.
A burgonyát törd össze, majd keverd össze a tojással, sóval és egy kevés tejjel.
A tej segít, hogy a burgonya könnyebb és simább állagú legyen.
A húsos tölteléket formázd kis golyókká, majd a burgonyát vedd körbe a töltelékkel, hogy kis golyókat vagy lapos korokkékat kapj.
Formázáskor ügyelj, hogy a töltelék ne essen ki, ezért ügyes kézi munkára lesz szükség.
A korokkékat először felverett tojásba, majd zsemlemorzsába forgasd.
A zsemlemorzsa segít a korokke ropogós külső rétegében.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a korokkékat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütés során ne tedd túl sok korokket egyszerre, hogy egyenletesen süljenek.
Tálald melegen, akár salátával vagy friss kenyérrel.
Frissen, ropogósan a legfinomabb, és egy kis joghurttal is tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.