Töltött naan burgonyás és spenótos töltelékkel, lime-mal és korianderrel tálalva

Töltött naan - pl. burgonyás, spenótos

A naan egy hagyományos indiai kenyér, amelyet különféle töltelékekkel is készíthetünk. Az étel rendkívül népszerű Dél-Ázsiában, és számos variációval találkozhatunk: fokhagymás naan, sajtossal töltött naan, vagy akár burgonyás és spenótos változatok is léteznek. A töltött naan az egyik legfinomabb étel, amit indiai étkezések során szolgálnak fel, és tökéletes kiegészítője lehet curryknek, vagy éppenséggel egy önálló étkezésnek. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig egy ínycsiklandó, lágy és ízes kenyér, amelyet mindenki imádni fog.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér liszt
10 g Élesztő
1 tk. Cukor
250 ml Meleg víz
100 g Jogurt
3 ek. Olaj
1 tk.
2 db Burgonya (főtt)
100 g Spenót (friss)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Cilantro
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át egy tálba, add hozzá az élesztőt, cukrot és sót. Öntsd hozzá a meleg vizet és a joghurtot, majd alaposan gyúrd össze, amíg lágy tésztát nem kapsz. Tedd félre, takard le, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg, és villával pürésítsd. Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig.

    A fokhagyma pirítása kiemeli az ízét, így érdemes egy kicsit sötétebbre pirítani.

    3

    A fokhagymához add hozzá a pürésített burgonyát, a fűszerpaprikát, a cilantro-t és a sót. Keverd össze, majd adj hozzá egy marék apróra vágott friss spenótot.

    A spenótot csak rövid ideig főzd, hogy megőrizze friss ízét, ne legyen túl puha.

    4

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és formálj belőlük kis golyókat. Minden golyót nyújts ki kerek formára, és kanalazz bele a burgonyás, spenótos tölteléket. Zárd le a tésztát, hogy egy kis golyó formát kapj.

    Ha túl nehéz a tészta összecsukása, egy kis lisztet adhatsz a kezeddel, hogy ne ragadjon.

    5

    A naant meleg serpenyőben süsd mindkét oldalán aranybarnára, amíg a tészta megemelkedik és a teteje enyhén ropogós lesz.

    Ha a naan túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy belül is átsüljön.

    6

    A kész naant kenj meg egy kis olívaolajjal, és facsard rá lime levét. Tálald melegen.

    Az olívaolaj és lime friss íze tökéletesen kiegészíti a tölteléket. Ha szeretnéd, extra korianderrel díszítheted.