Töltött szƑlƑlevĂ©l bĂĄrĂĄnyhĂșssal, mediterrĂĄn fogĂĄs joghurttal Ă©s citrommal tĂĄlalva

Töltött SzƑlƑlevĂ©l BĂĄrĂĄnyhĂșssal

A töltött szƑlƑlevĂ©l bĂĄrĂĄnyhĂșssal a mediterrĂĄn konyha egyik ikonikus fogĂĄsa, amely a hagyomĂĄnyos Ă­zek Ă©s a kĂŒlönleges technikĂĄk ötvözete. Ezt az Ă©telt gyakran kĂ©szĂ­tik csalĂĄdi ĂŒnnepekre vagy kĂŒlönleges alkalmakra, mivel nemcsak finom, hanem lĂĄtvĂĄnyos is. A bĂĄrĂĄnyhĂșs Ă©s rizs kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amelyet a szƑlƑlevĂ©l enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze tesz mĂ©g izgalmasabbĂĄ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 20 db SzƑlƑlevĂ©l (konzerv vagy friss, blansĂ­rozva)
⭕ 300 g DarĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 100 g Rizs (mosott)
⭕ 2 gerezd Fokhagyma (zĂșzva)
⭕ 1 db Vöröshagyma (aprĂłra vĂĄgva)
⭕ 10 g Friss kapor (aprítva)
⭕ 3 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 ml VĂ­z (a fƑzĂ©shez)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșst keverd össze a mosott rizzsel, zĂșzott fokhagymĂĄval, aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄval, kaporral, sĂłval Ă©s borssal.

    A rizst alaposan mosd ĂĄt, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt, Ă­gy a töltelĂ©k könnyebb Ă©s lazĂĄbb lesz.

    2

    TerĂ­tsd ki a szƑlƑleveleket, Ă©s mindegyik közepĂ©re helyezz egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket. Hajtsd be a levelek szĂ©lĂ©t, majd szorosan tekerd fel Ƒket, hogy zĂĄrt hengereket kapj.

    Ha friss szƑlƑlevelet hasznĂĄlsz, forrĂĄzd le Ƒket elƑször, hogy könnyebben hajlĂ­thatĂłk legyenek. A leveleket szorosan tekerd, hogy fƑzĂ©s közben ne nyĂ­ljanak szĂ©t.

    3

    Egy vastag falĂș lĂĄbas aljĂĄt bĂ©leld ki nĂ©hĂĄny szƑlƑlevĂ©llel, majd helyezd bele szorosan egymĂĄs mellĂ© a töltött leveleket.

    A låbas aljåra helyezett levelek megakadålyozzåk, hogy a töltött levelek leégjenek.

    4

    Keverd össze a citromlevet, olĂ­vaolajat Ă©s vizet, majd öntsd a töltött levelekre. FedƑ alatt, alacsony lĂĄngon fƑzd 40-45 percig, amĂ­g a rizs Ă©s a hĂșs megpuhul.

    FƑzĂ©s közben ellenƑrizd a folyadĂ©k mennyisĂ©gĂ©t, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, pĂłtolj egy kevĂ©s vĂ­zzel, hogy a levelek ne Ă©gjenek le.

    5

    TĂĄlalĂĄskor locsold meg a töltött szƑlƑleveleket egy kevĂ©s citromlĂ©vel, Ă©s kĂ­nĂĄlj mellĂ© joghurtot vagy salĂĄtĂĄt.

    A citromlĂ© kiemeli a szƑlƑlevelek friss Ă­zĂ©t. A joghurt kellemesen ellensĂșlyozza a töltelĂ©k gazdag Ă­zĂ©t.