Tonkatsu tál mustárral, sült hússal és friss salátával

Tonkatsu tál mustárral

A tonkatsu egy népszerű japán étel, amelyet eredetileg sertéshúsból készítenek, de más húsokkal is előfordulhat. A japán konyhában a tonkatsu egy könnyed étkezést kínál, amelyet gyakran friss salátával és mustáros szósszal tálalnak. A klasszikus tonkatsu készítésekor a hús először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába kerül, és forró olajban sül meg, így egy ropogós és ínycsiklandó külsőt kap.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pangasius vagy sertéshús szelet
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Olaj
2 ek. Mustár
2 ek. Szójaszósz
1 adag Tálaláshoz friss saláta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst szeleteld vékonyra, és mindkét oldalát sózd, borsozd.

    A hús szeleteknek egyformának kell lenniük, hogy egyenletesen süljön.

    2

    A zsemlemorzsát egy tálba tedd, a tojást verd fel, és egy másik tálba tedd a lisztet.

    A lisztezés előtt a hús mindkét oldalát jól forgasd meg a lisztben, hogy biztosan ragadjon rá.

    3

    A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártsd, és forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    A zsemlemorzsát ne hagyd el, mert ez adja meg a tonkatsu étel ropogós külső rétegét.

    4

    A sült húst helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatd róla.

    Ha a hús túl vastag, először süsd alacsony lángon, majd egy magasabb lángon pirítsd meg a külsejét.

    5

    Készítsd el a mustáros szószt: a mustárt és szójaszószt keverd össze.

    A mustár és szójaszósz keveréke fűszeres, sós és enyhén csípős ízt ad a húsnak.

    6

    A kész tonkatsut tálald friss salátával és öntsd rá a mustáros szósszal.

    Friss saláta mellé a tonkatsu igazán frissítő és könnyed étellé válik.