Tonkatsu tál szezámmaggal, panírozott hal és friss káposztasaláta

Tonkatsu tál szezámmaggal

A tonkatsu egy klasszikus japán étel, amelyet panírozott, sült hallal készítenek. A szezámmag hozzáadása gazdagítja a panírt, és egy különleges, ropogós textúrát ad. A tonkatsu hagyományosan rizs mellett tálalják, de a friss káposztasaláta és szezámmag remekül kiegészíti a fogást. Ez az étel könnyen elkészíthető, és az ízek egyensúlya miatt tökéletes választás egy ínycsiklandó, tápláló étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Pangasius filé
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
50 g Fehér liszt
2 ek. Szezámmag
3 dl Olaj
100 g Káposzta
100 g Kukorica
1 ek. Barna cukor
2 ek. Soya szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat mosd meg, majd vágd fel kisebb szeletekre. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A hal szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy könnyen meg tudja tartani a panírt.

    2

    Készíts három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát és a szezámmagot.

    A zsemlemorzsát keverd össze a szezámmaggal, hogy egyenletesen oszoljon el a panírban.

    3

    A hal szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsás keverékbe mártsd, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja.

    A panírozás előtt érdemes a hal szeleteket egy kicsit megszárítani, hogy a panír jobban tapadjon.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a panírozott hal szeleteket mindkét oldalán aranybarnára.

    A megfelelő hőmérséklet eléréséhez tedd bele egy kis darab zsemlemorzsát, és ha az azonnal sülni kezd, akkor az olaj elég forró.

    5

    Amíg a hal sül, készíts el egy friss káposztasalátát: a káposztát vékony csíkokra vágd, majd keverd össze egy kis soya szósszal és barna cukorral.

    A káposztasaláta frissessége és az édes-sós íze jól kiegészíti a sós és ropogós halat.

    6

    Tálaláskor helyezd a halat a tányérra, és szórd rá a szezámmagot. A káposztasalátát a hal mellé tálald.

    A tálaláskor szórj egy kis friss koriandert a salátára, hogy még színesebb és ínycsiklandóbb legyen.