A halat mosd meg, majd vágd fel kisebb szeletekre. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A hal szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy könnyen meg tudja tartani a panírt.
Készíts három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát és a szezámmagot.
A zsemlemorzsát keverd össze a szezámmaggal, hogy egyenletesen oszoljon el a panírban.
A hal szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsás keverékbe mártsd, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja.
A panírozás előtt érdemes a hal szeleteket egy kicsit megszárítani, hogy a panír jobban tapadjon.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a panírozott hal szeleteket mindkét oldalán aranybarnára.
A megfelelő hőmérséklet eléréséhez tedd bele egy kis darab zsemlemorzsát, és ha az azonnal sülni kezd, akkor az olaj elég forró.
Amíg a hal sül, készíts el egy friss káposztasalátát: a káposztát vékony csíkokra vágd, majd keverd össze egy kis soya szósszal és barna cukorral.
A káposztasaláta frissessége és az édes-sós íze jól kiegészíti a sós és ropogós halat.
Tálaláskor helyezd a halat a tányérra, és szórd rá a szezámmagot. A káposztasalátát a hal mellé tálald.
A tálaláskor szórj egy kis friss koriandert a salátára, hogy még színesebb és ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.