Tostón csirkével, avokádós guacamole-lal, pirított kenyéren tálalva

Tostón csirkével

A tostón csirkével egy friss, egészséges étel, amely Mexikóból származik. A tostón, azaz pirított kenyér, a friss guacamole-lal és a szaftos csirkemellel párosítva rendkívül ínycsiklandó és tápláló étkezést kínál. Ez a fogás tökéletes választás könnyed étkezéshez, de egy különleges vacsorához is ideális. A lime és a koriander frissítő íze még különlegesebbé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell
1 db Avokádó
1 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Cilantro (koriander)
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
4 szelet Fehér kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Sózd, borsozd, és süsd a csirkemellet mindkét oldalán 5-7 percig, amíg szépen átsül.

    A csirkemellet ne süsd túl, mert kiszáradhat. Használj közepes hőt a sütéshez.

    2

    Amíg a csirke sül, az avokádót hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A lime-ot facsard ki, és keverd össze az avokádóval.

    Ha az avokádó túl kemény, tedd egy pár napra a konyhapultra, hogy megérjen.

    3

    Tedd az avokádót egy tálba, add hozzá a finomra vágott koriandert és egy csipet sót. Keverd össze, hogy egy krémes guacamole-textúrát kapj.

    A lime leve frissítő ízt ad a guacamolénak, és segít megőrizni az avokádó színét.

    4

    A kenyérszeleteket pirítsd meg a serpenyőben, amíg aranybarnára sülnek. Ezt egy másik serpenyőben vagy a sütőben is elvégezheted.

    A pirításhoz használt serpenyőt ne túl forróra melegítsd, hogy a kenyér ne égjen meg gyorsan.

    5

    A kész csirkét vágd fel kisebb csíkokra, majd tedd a pirított kenyérszeletekre.

    A csirkemell csíkokra vágása nemcsak esztétikus, hanem könnyebbé teszi a fogyasztást is.

    6

    A csirke tetejére halmozd a guacamole-t, és szórd meg friss korianderrel. Az ételt lime levével is meglocsolhatod a tálalás előtt.

    A guacamole-t akár előre is elkészítheted, de frissen a legfinomabb.