A csirkemellet vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Sózd, borsozd, és süsd a csirkemellet mindkét oldalán 5-7 percig, amíg szépen átsül.
A csirkemellet ne süsd túl, mert kiszáradhat. Használj közepes hőt a sütéshez.
Amíg a csirke sül, az avokádót hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A lime-ot facsard ki, és keverd össze az avokádóval.
Ha az avokádó túl kemény, tedd egy pár napra a konyhapultra, hogy megérjen.
Tedd az avokádót egy tálba, add hozzá a finomra vágott koriandert és egy csipet sót. Keverd össze, hogy egy krémes guacamole-textúrát kapj.
A lime leve frissítő ízt ad a guacamolénak, és segít megőrizni az avokádó színét.
A kenyérszeleteket pirítsd meg a serpenyőben, amíg aranybarnára sülnek. Ezt egy másik serpenyőben vagy a sütőben is elvégezheted.
A pirításhoz használt serpenyőt ne túl forróra melegítsd, hogy a kenyér ne égjen meg gyorsan.
A kész csirkét vágd fel kisebb csíkokra, majd tedd a pirított kenyérszeletekre.
A csirkemell csíkokra vágása nemcsak esztétikus, hanem könnyebbé teszi a fogyasztást is.
A csirke tetejére halmozd a guacamole-t, és szórd meg friss korianderrel. Az ételt lime levével is meglocsolhatod a tálalás előtt.
A guacamole-t akár előre is elkészítheted, de frissen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.