A csirkemellet vágd apróra, majd egy késes robotgépben pürésítsd, hogy sima, darabos állagot kapj.
A csirke pürésítése segít abban, hogy a tsukune megfelelő állagot kapjon, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl pépes.
A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le, majd add hozzá a csirkehúshoz. Tedd bele a tojást, miso pasztát, szójaszószt, szezámolajat, valamint panko zsemlemorzsát is.
A miso paszta ízletesen gazdagítja a húsgombócokat, de ha túl sósnak találod, csökkentsd a szójaszósz mennyiségét.
Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, majd formázz kisebb húsgombócokat (tsukunékat).
A húsgombócok ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek a grillen vagy serpenyőben.
A tsukunékat forró serpenyőben, egy kis szezámolajon süsd meg, 4-5 percig oldalanként, amíg aranybarna és átsült nem lesz.
Ha nem szeretnéd, hogy túl száraz legyen, ne süsd túl a tsukunékat. A belsejüknek szaftosnak kell maradniuk.
Miután a tsukunék elkészültek, tálald őket friss zöldhagymával és egy kis frissen őrölt feketeborssal.
A zöldhagyma friss ízt ad, és szép színt kölcsönöz a kész ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.