Tsukune miso ízesítéssel, frissen sült japán húsgombócok tálalva friss zöldhagymával

Tsukune miso ízesítéssel

A tsukune egy tradicionális japán étel, amely húsgombócokból készül. A miso ízesítésével a tsukune még gazdagabbá válik, miközben megőrzi a japán konyha egyedülálló ízvilágát. Az étel gyakran kerül tálalásra előételként vagy egy könnyű főételként, és a grillezés segít kiemelni a hús ízét, miközben finom füstös aromát ad. A miso paszta hozzáadása még gazdagabbá teszi az ételt, ami igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
1 db Tojás
2 ek. Miso paszta
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
3 ek. Panko zsemlemorzsa
2 szál Zöldhagyma
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd apróra, majd egy késes robotgépben pürésítsd, hogy sima, darabos állagot kapj.

    A csirke pürésítése segít abban, hogy a tsukune megfelelő állagot kapjon, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl pépes.

    2

    A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le, majd add hozzá a csirkehúshoz. Tedd bele a tojást, miso pasztát, szójaszószt, szezámolajat, valamint panko zsemlemorzsát is.

    A miso paszta ízletesen gazdagítja a húsgombócokat, de ha túl sósnak találod, csökkentsd a szójaszósz mennyiségét.

    3

    Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, majd formázz kisebb húsgombócokat (tsukunékat).

    A húsgombócok ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek a grillen vagy serpenyőben.

    4

    A tsukunékat forró serpenyőben, egy kis szezámolajon süsd meg, 4-5 percig oldalanként, amíg aranybarna és átsült nem lesz.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl száraz legyen, ne süsd túl a tsukunékat. A belsejüknek szaftosnak kell maradniuk.

    5

    Miután a tsukunék elkészültek, tálald őket friss zöldhagymával és egy kis frissen őrölt feketeborssal.

    A zöldhagyma friss ízt ad, és szép színt kölcsönöz a kész ételnek.