Először is főzd meg a rizst a kókusztej és egy szál lemon grass hozzáadásával. A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizsnek.
A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy a kókusztej ne égjen le és ne veszítse el az aromáját.
A tempeh-t vágd fel kis kockákra, és egy serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.
A tempeh könnyen elnyeli az olajat, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen túl zsíros.
A fokhagymát és koriandert apróra vágd fel, majd add hozzá a tempeh-hez, és pirítsd még egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szeretnél még intenzívebb ízeket, egy kis friss gyömbért is hozzáadhatsz a fokhagymával.
Készíts elő egy tálat, amelybe a rizst tálalod. A banánlevelet helyezd a tál aljára, hogy adjon egy kellemes illatot és autentikus megjelenést.
A banánlevél segít megőrizni a rizs frissességét és ad egy egzotikus érzetet az ételnek.
Öntsd a főtt rizst a banánlevelekre, majd szórd meg a pirított tempeh-t a tetejére. Díszítsd friss zöldségekkel, mint a sárgarépa és uborka.
A friss zöldségek színt és ropogósságot adnak, így érdemes sokat tenni belőlük.
A tumpengtálalás előtt finoman tedd körbe a rizst a banánlevéllel, hogy a rizs formát tartson, és hagyd, hogy a tempeh és zöldségek szépen kirajzolódjanak.
A rizst formázás előtt egy pohár segítségével is préselheted, hogy szép formát kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.