Tumpeng tempeh-vel, egy egzotikus indonéz étel, gazdag rizs, pirított tempeh és friss zöldségek

Tumpeng tempeh-vel

A Tumpeng egy tradicionális indonéz étel, amelyet a születésnapok és más ünnepi alkalmak során készítenek. A tálalás gyakran pirított tempeh-t, zöldségeket és kókuszos rizst tartalmaz. A tempeh egy fermentált szója termék, amely nemcsak finom, hanem tápláló is. Az étel szimbolizálja a jólétet és a bőséget, és a friss zöldségekkel tálalt verzió különleges ízharmóniát biztosít. A Tumpeng készítése nemcsak étkezési élményt ad, hanem lehetőséget ad arra, hogy felfedezd Indonézia ízvilágát és kultúráját.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Tempeh
200 ml Kókusztej
1 szál Lemon grass
1 ek. Koriander
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Friss zöldségek (pl. sárgarépa, uborka)
1 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is főzd meg a rizst a kókusztej és egy szál lemon grass hozzáadásával. A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizsnek.

    A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy a kókusztej ne égjen le és ne veszítse el az aromáját.

    2

    A tempeh-t vágd fel kis kockákra, és egy serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.

    A tempeh könnyen elnyeli az olajat, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen túl zsíros.

    3

    A fokhagymát és koriandert apróra vágd fel, majd add hozzá a tempeh-hez, és pirítsd még egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szeretnél még intenzívebb ízeket, egy kis friss gyömbért is hozzáadhatsz a fokhagymával.

    4

    Készíts elő egy tálat, amelybe a rizst tálalod. A banánlevelet helyezd a tál aljára, hogy adjon egy kellemes illatot és autentikus megjelenést.

    A banánlevél segít megőrizni a rizs frissességét és ad egy egzotikus érzetet az ételnek.

    5

    Öntsd a főtt rizst a banánlevelekre, majd szórd meg a pirított tempeh-t a tetejére. Díszítsd friss zöldségekkel, mint a sárgarépa és uborka.

    A friss zöldségek színt és ropogósságot adnak, így érdemes sokat tenni belőlük.

    6

    A tumpengtálalás előtt finoman tedd körbe a rizst a banánlevéllel, hogy a rizs formát tartson, és hagyd, hogy a tempeh és zöldségek szépen kirajzolódjanak.

    A rizst formázás előtt egy pohár segítségével is préselheted, hogy szép formát kapjon.