A surströmminget nyissuk ki óvatosan, majd csepegtessük le a levét.
A surströmming szaga erős, ezért célszerű nyitáskor jól szellőző helyiségben végezni.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy kicsit besózzuk, hogy levet eresszen.
A hagymától jobban kiemelkedik a surströmming íze, ha enyhén marináljuk.
A tunnbröd szeleteket enyhén megpirítjuk a serpenyőben egy kevés olajon, hogy ropogósabbak legyenek.
A pirított kenyér ad egy kis extra textúrát és ízt a szendvicsnek.
Az egyik szelet tunnbrödöt megkenjük a citromlével, majd halmozzuk rá a lecsöpögtetett surströmminget.
A citromlé segít a hal erős ízének enyhítésében.
Ráhelyezhetjük a hagymát és a friss pitypang leveleket, majd egy csipet fekete borssal fűszerezzük.
A pitypang levelei frissek és enyhén kesernyések, amelyek jól kiegészítik a surströmming ízét.
Tálaljuk a szendvicset, és élvezzük a hagyományos svéd ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.