Tunnbröd surströmming szendvics, ropogós kenyérrel és friss zöldségekkel

Tunnbröd surströmming szendvicshez

A surströmming, vagyis savanyú hering, egy híres svéd étel, amelyet tradicionálisan az északi területeken fogyasztanak. A Tunnbröd surströmming szendvics a svéd konyha egyik legismertebb, de sokak számára különleges fogása. Az erős halízt a friss hagyma és a ropogós tunnbröd egyensúlyozza ki, miközben a pitypang levelei egy friss, enyhén kesernyés ízt adnak a szendvicsnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tunnbröd (svéd vékony kenyér)
1 doboz Surströmming (savanyú hering)
1 db Vöröshagyma
2 ek. Pitypang levelek (friss)
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A surströmminget nyissuk ki óvatosan, majd csepegtessük le a levét.

    A surströmming szaga erős, ezért célszerű nyitáskor jól szellőző helyiségben végezni.

    2

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy kicsit besózzuk, hogy levet eresszen.

    A hagymától jobban kiemelkedik a surströmming íze, ha enyhén marináljuk.

    3

    A tunnbröd szeleteket enyhén megpirítjuk a serpenyőben egy kevés olajon, hogy ropogósabbak legyenek.

    A pirított kenyér ad egy kis extra textúrát és ízt a szendvicsnek.

    4

    Az egyik szelet tunnbrödöt megkenjük a citromlével, majd halmozzuk rá a lecsöpögtetett surströmminget.

    A citromlé segít a hal erős ízének enyhítésében.

    5

    Ráhelyezhetjük a hagymát és a friss pitypang leveleket, majd egy csipet fekete borssal fűszerezzük.

    A pitypang levelei frissek és enyhén kesernyések, amelyek jól kiegészítik a surströmming ízét.

    6

    Tálaljuk a szendvicset, és élvezzük a hagyományos svéd ízeket.