Tunnbröd surströmming szendvics, ropogós kenyérrel és friss zöldségekkel

Tunnbröd surströmming szendvicshez

A surströmming, vagyis savanyĂș hering, egy hĂ­res svĂ©d Ă©tel, amelyet tradicionĂĄlisan az Ă©szaki terĂŒleteken fogyasztanak. A Tunnbröd surströmming szendvics a svĂ©d konyha egyik legismertebb, de sokak szĂĄmĂĄra kĂŒlönleges fogĂĄsa. Az erƑs halĂ­zt a friss hagyma Ă©s a ropogĂłs tunnbröd egyensĂșlyozza ki, miközben a pitypang levelei egy friss, enyhĂ©n kesernyĂ©s Ă­zt adnak a szendvicsnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Tunnbröd (svĂ©d vĂ©kony kenyĂ©r)
⭕ 1 doboz Surströmming (savanyĂș hering)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 ek. Pitypang levelek (friss)
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 ek. Olaj
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A surströmminget nyissuk ki Ăłvatosan, majd csepegtessĂŒk le a levĂ©t.

    A surströmming szaga erƑs, ezĂ©rt cĂ©lszerƱ nyitĂĄskor jĂłl szellƑzƑ helyisĂ©gben vĂ©gezni.

    2

    A vöröshagymåt vékony szeletekre vågjuk és egy kicsit besózzuk, hogy levet eresszen.

    A hagymåtól jobban kiemelkedik a surströmming íze, ha enyhén marinåljuk.

    3

    A tunnbröd szeleteket enyhĂ©n megpirĂ­tjuk a serpenyƑben egy kevĂ©s olajon, hogy ropogĂłsabbak legyenek.

    A pirĂ­tott kenyĂ©r ad egy kis extra textĂșrĂĄt Ă©s Ă­zt a szendvicsnek.

    4

    Az egyik szelet tunnbrödöt megkenjĂŒk a citromlĂ©vel, majd halmozzuk rĂĄ a lecsöpögtetett surströmminget.

    A citromlĂ© segĂ­t a hal erƑs Ă­zĂ©nek enyhĂ­tĂ©sĂ©ben.

    5

    RĂĄhelyezhetjĂŒk a hagymĂĄt Ă©s a friss pitypang leveleket, majd egy csipet fekete borssal fƱszerezzĂŒk.

    A pitypang levelei frissek és enyhén kesernyések, amelyek jól kiegészítik a surströmming ízét.

    6

    TĂĄlaljuk a szendvicset, Ă©s Ă©lvezzĂŒk a hagyomĂĄnyos svĂ©d Ă­zeket.