Umeboshi savanyított szilva töltelékű onigiri tálalva, friss nori lapokkal

Umeboshi savanyított szilva töltelékű onigiri

Az onigiri Japán egyik legismertebb étke, amelyet gyakran használnak snackként, piknikeken vagy egyszerű étkezésként. Az umeboshi, azaz savanyított szilva, az onigiri egyik legklasszikusabb tölteléke. A szilva savanykás íze harmonizál a sós rizs ízével, és különleges étkezési élményt nyújt. Az onigirit gyakran tálalják nori lapba csomagolva, hogy könnyen kézbe lehessen venni és enni, így ideális étkezés vagy snack.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
4 db Umeboshi (savanyított szilva)
2 db Nori (szárított algalevél)
2 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
1 tk.
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a kemikáliákat, így a rizs nem lesz túl ragacsos.

    2

    Amikor a rizs megfőtt, keverd össze a rizsecetet, cukrot és sót, majd öntsd a kész rizsre és alaposan keverd össze.

    Fontos, hogy a rizs meleg legyen, hogy jól felszívja az ízesítőt.

    3

    A savanyított szilvát (umeboshi) vágd fel apró darabokra. Az onigiri közepére egy-egy darabot helyezz.

    Az umeboshi erősen savanyú, ezért ne tegyél túl sokat a rizsbe, hogy ne nyomja el az ízeket.

    4

    A rizsből formázz kis gombócokat. A közepébe tedd a szilvát, majd óvatosan formázd meg, hogy a töltelék belül maradjon.

    Formázás közben ügyelj arra, hogy a rizs ne legyen túl nyomott, mert akkor nem lesz elég levegős.

    5

    A kész onigirikat csomagold be nori lapba, és tálald.

    A nori segít megakadályozni, hogy a rizs szétesjen, és extra ízt ad a kész ételnek.