A sushi rizst öblítsd le, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.
A rizs öblítése segít eltávolítani a kemikáliákat, így a rizs nem lesz túl ragacsos.
Amikor a rizs megfőtt, keverd össze a rizsecetet, cukrot és sót, majd öntsd a kész rizsre és alaposan keverd össze.
Fontos, hogy a rizs meleg legyen, hogy jól felszívja az ízesítőt.
A savanyított szilvát (umeboshi) vágd fel apró darabokra. Az onigiri közepére egy-egy darabot helyezz.
Az umeboshi erősen savanyú, ezért ne tegyél túl sokat a rizsbe, hogy ne nyomja el az ízeket.
A rizsből formázz kis gombócokat. A közepébe tedd a szilvát, majd óvatosan formázd meg, hogy a töltelék belül maradjon.
Formázás közben ügyelj arra, hogy a rizs ne legyen túl nyomott, mert akkor nem lesz elég levegős.
A kész onigirikat csomagold be nori lapba, és tálald.
A nori segít megakadályozni, hogy a rizs szétesjen, és extra ízt ad a kész ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.