A szárított garnélát öblítsd le alaposan meleg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Utána áztasd be egy tál vízbe 20 percig, hogy megpuhuljon.
Ne hagyd túl sokáig ázni a garnélát, mert elveszíti a textúráját.
A kenyér héját távolítsd el, majd törd darabokra. Áztasd be a kókusztejbe, hogy megpuhuljon.
Használj friss fehér kenyeret, hogy könnyebben szívja fel a kókusztejet.
A póréhagymát és a fokhagymát finomra vágd, a paprikát szeleteld fel.
A fokhagymát érdemes először apróra zúzni, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a póréhagymát, fokhagymát és paprikát, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl erősen, mert akkor keserű lesz.
Hozzáadd a megpuhult garnélát, a kókuszreszeléket, a beáztatott kenyeret és a pálmacukrot. Keverd össze, majd párold össze őket alacsony hőmérsékleten.
A pálmacukor édes, karamellás ízt ad az ételnek – ne cseréld le sima cukorra!
Fűszerezd sóval és feketeborssal, és folytasd a párolást, amíg a szósz krémes állagú nem lesz.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis kókusztejet, hogy simább legyen.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és élvezd a friss, intenzív ízeket.
A koriander helyett használhatsz más friss fűszernövényt, például bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.