Vatapá de peixe com pimentão, brazil étel kókusztejjel és halételekkel

Vatapá de peixe com pimentão

A Vatapá de peixe com pimentão egy ínycsiklandó brazil étel, amely a trópusi ízek gazdag keverékét kínálja. Az étel alapja a kókusztej, amely gazdag, krémes textúrát ad a szósznak, miközben a pimentão és a hal kiemeli az ízek egyensúlyát. A vatapá a dél-brazil konyha különleges étke, és tökéletesen illik rizshez vagy friss tortillához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halfilé (például tőkehal)
2 db Pimentão (piros paprika)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókusztej
50 g Kókuszreszelék
1 csipet Fahéj
1 ek. Koriander
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
2 ek. Olaj
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket darabold fel kisebb szeletekre, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olajon.

    A halat ne pirítsd túl, hogy ne száradjon ki. Fontos, hogy aranybarnára süsd.

    2

    A pimentão és a hagymát vágd fel apróra, majd a fokhagymát is zúzd össze.

    A pimentão és a hagyma aprítása segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a halat.

    3

    A zöldségeket és a fokhagymát pirítsd meg az olajon a hal után.

    Pirítsd őket alacsony lángon, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak.

    4

    Add hozzá a kókusztejet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a koriandert és a pirospaprikát, majd keverd össze.

    A kókuszreszelék gazdag textúrát és ízt ad a szósznak.

    5

    Miután a keverék forrni kezd, tedd vissza a halat a serpenyőbe, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald túl, mert a hal túlfőzése megkeményítheti a húsát.

    6

    Amikor a szósz besűrűsödött és az ízek jól összeértek, szórd meg friss korianderrel és egy kevés lime levével.

    A lime frissessége segít kiegyensúlyozni a gazdag kókuszos ízt.

    7

    Tálald rizs mellett vagy tortillával, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó brazil ételt!

    A rizs jól kiegészíti a vatapá gazdag szószát, és segít felvenni a szószt.