A halfiléket darabold fel kisebb szeletekre, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olajon.
A halat ne pirítsd túl, hogy ne száradjon ki. Fontos, hogy aranybarnára süsd.
A pimentão és a hagymát vágd fel apróra, majd a fokhagymát is zúzd össze.
A pimentão és a hagyma aprítása segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a halat.
A zöldségeket és a fokhagymát pirítsd meg az olajon a hal után.
Pirítsd őket alacsony lángon, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak.
Add hozzá a kókusztejet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a koriandert és a pirospaprikát, majd keverd össze.
A kókuszreszelék gazdag textúrát és ízt ad a szósznak.
Miután a keverék forrni kezd, tedd vissza a halat a serpenyőbe, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl, mert a hal túlfőzése megkeményítheti a húsát.
Amikor a szósz besűrűsödött és az ízek jól összeértek, szórd meg friss korianderrel és egy kevés lime levével.
A lime frissessége segít kiegyensúlyozni a gazdag kókuszos ízt.
Tálald rizs mellett vagy tortillával, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó brazil ételt!
A rizs jól kiegészíti a vatapá gazdag szószát, és segít felvenni a szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.