Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vágd a tortilla lapokat háromszögekre, hogy chips formákat kapj.
A tortillákat pizzavágóval a legkönnyebb háromszögekre vágni. Ha vastagabb a tortilla, akkor kicsit tovább kell sütni.
Tedd a tortilla háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Permetezd meg olívaolajjal, és szórd meg sóval. Süsd őket 8-10 percig, amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.
Figyelj, hogy a tortilla chips-ek ne érjenek egymáshoz a tepsiben, mert akkor nem sülnek egyenletesen. A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg.
Közben készítsd el a salsát: aprítsd fel a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, a vöröshagymát, és a koriandert. A fokhagymát zúzd össze.
A salsa íze még jobb, ha a zöldségeket apró kockákra vágod. Ha nincs friss koriandered, használhatsz szárítottat is.
Egy közepes tálban keverd össze az aprított zöldségeket, add hozzá a lime-levet, a chili pelyhet (ha szereted csípősen), a sót és a borsot. Keverd alaposan össze.
A lime levétől a salsa frissebb ízű lesz. A chili pelyhet ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a csípőset, el is hagyhatod.
Tálald a frissen sült tortilla chipset a salsával. A legjobb, ha azonnal fogyasztod, hogy a chips ropogós maradjon.
A tortilla chips-et légmentesen záródó dobozban tárolhatod, hogy ropogós maradjon. A salsa hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.