Vetkoek gombás raguval tálalva

Vetkoek gombás raguval

A vetkoek egy hagyományos koreai étel, amely az utcai étkezések kedvelt darabja. Eredetileg egy egyszerű, de ínycsiklandó falatot jelentett, amelyet különféle raguval vagy pörkölttel szolgáltak fel. A gombás ragu egy különösen ínycsiklandó variáció, amely gazdag és krémes textúrájú, és tökéletes kiegészítése a ropogós vetkoeknek. Az étel az egész család számára ideális, és bármilyen étkezés során könnyen elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Vetkoek tészta
300 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Tejszín
2 db Paradicsom
3 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vetkoek tésztát készítsd el: keverd össze a lisztet, egy csipet sót, majd adj hozzá vizet, és gyúrd rugalmas tésztává.

    A tésztát ne gyúrd túl, hogy puha és könnyű maradjon a sütésnél.

    2

    A tésztát hagyd pihenni 15 percig, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    A pihenő idő segít, hogy a tészta lazább legyen, és jobban felvegye a sütő olajat.

    3

    A gombát szeleteld fel, és a hagymát, fokhagymát vágd apróra.

    A gomba szeletelésekor próbálj egyforma vastagságú darabokat vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, különben keserű lesz!

    5

    Add hozzá a gombát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és levet eresztenek.

    Ha a gomba túl száraz lenne, egy pici vízzel vagy húslevessel öntsd fel, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    6

    Ekkor add hozzá a paradicsomot, tejszínt, sót és borsot, majd főzd 10 percig, amíg a ragu sűrűsödik.

    A tejszín segít, hogy a ragu krémesebb legyen, de ügyelj, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze lágy állagát.

    7

    Miközben a ragu fő, a vetkoekeket bő forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A vetkoeket ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú a ropogós textúra eléréséhez.

    8

    A kész vetkoeket tálald a gombás raguval, és friss korianderrel szórd meg.

    A koriander frissessége kiemeli a ragu ízét és tökéletesen kiegészíti a sült vetkoeket.