Vindaloo garnélával, fűszeres szószban tálalva

Vindaloo garnélával

A Vindaloo garnélával egy modern változata a klasszikus vindaloo ételnek. A garnéla gyorsan megpuhul a fűszeres szószban, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A paradicsom és joghurt kombinációja segít megteremteni a tökéletesen gazdag és krémes szószt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
2 db Hagyma
4 clove Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény por
1 tk. Chili por
1 tk. Paprika
1 db Fahéj rúd
2 db Babérlevél
100 ml Joghurt
2 ek. Olaj
1 tk.
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágjuk fel a garnélát kisebb darabokra, majd pihentessük félretett vízben.

    A garnélarák gyorsan megpuhul, ezért ne hagyjuk túl sokáig a vízben.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le.

    A fokhagyma és gyömbér reszelése jobban elvegyül a fűszerkeverékekkel.

    3

    Melegítsünk fel egy nagyobb lábast, adjuk hozzá az olajat, majd a hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnára piruljon.

    4

    Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk őket is pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér illata fokozza az étel aromáját, és segít abban, hogy a hús ízesebb legyen.

    5

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, köményt, chilit, paprikát, fahéjat és a babérleveleket.

    A fűszereket rövid ideig pirítjuk, hogy jobban kihozzák az ízüket.

    6

    Add hozzá a garnélát és pirítsuk egy-két percig, hogy a garnéla jól átsüljön és magába szívja a fűszereket.

    A garnéla gyorsan elkészül, ezért ne pirítsuk túl sokáig.

    7

    Most adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük el. Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel.

    A paradicsompüré segít sűríteni a szószt, így gazdagabb lesz az étel íze.

    8

    Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni, amíg a garnéla megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fűszeres ízeket.

    9

    Főzzük még 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és minden íz jól összeérjen.

    Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrű lenne a szósz.