Vindaloo marhahĂșssal, fƱszeres szĂłszban tĂĄlalva

Vindaloo marhahĂșssal

A Vindaloo marhahĂșssal a hĂ­res indiai Ă©tel klasszikus vĂĄltozata, amely a portugĂĄl gyarmati idƑszak hatĂĄsait magĂĄn viseli. A fƱszeres Ă©s gazdag szĂłsz, a paradicsom Ă©s a fƱszerek keverĂ©ke adja meg az egyedi Ă­zĂ©t. A marhahĂșs Ă­ze a fƱszeres szĂłszban gazdagodik, Ă­gy minden falat egy igazi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 4 clove Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 tk. Koriander por
⭕ 1 tk. KömĂ©ny por
⭕ 1 tk. Chili por
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 db FahĂ©j rĂșd
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 100 ml Joghurt
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    VĂĄgjuk fel a marhahĂșst kisebb darabokra, majd pihentessĂŒk fĂ©lretett vĂ­zben.

    A hĂșs pihentetĂ©se segĂ­t abban, hogy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    2

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt pedig reszeljĂŒk le.

    A fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r reszelĂ©se jobban elvegyĂŒl a fƱszerkeverĂ©kekkel.

    3

    MelegĂ­tsĂŒnk fel egy nagyobb lĂĄbast, adjuk hozzĂĄ az olajat, majd a hagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsuk meg, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítåsa fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnåra piruljon.

    4

    Adjuk hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt, Ă©s pirĂ­tsuk Ƒket is pĂĄr percig.

    A fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r illata fokozza az Ă©tel aromĂĄjĂĄt, Ă©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs Ă­zesebb legyen.

    5

    Ezutån hozzåadjuk a fƱszereket: koriandert, köményt, chilit, paprikåt, fahéjat és a babérleveleket.

    A fƱszereket rövid ideig pirĂ­tjuk, hogy jobban kihozzĂĄk az Ă­zĂŒket.

    6

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst Ă©s pirĂ­tsuk egy-kĂ©t percig, hogy a hĂșs jĂłl ĂĄtsĂŒljön Ă©s magĂĄba szĂ­vja a fƱszereket.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa biztosĂ­tja, hogy a fƱszerek jobban tapadjanak rĂĄ, Ă­gy az Ă©tel Ă­zesebb lesz.

    7

    Most adjuk hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, Ă©s keverjĂŒk el. ÖntsĂŒk hozzĂĄ a vizet, Ă©s forraljuk fel.

    A paradicsompĂŒrĂ© segĂ­t sƱrĂ­teni a szĂłszt, Ă­gy gazdagabb lesz az Ă©tel Ă­ze.

    8

    MiutĂĄn felforrt, csökkentsĂŒk a hƑt, Ă©s hagyjuk fƑzni, amĂ­g a hĂșs megpuhul. Ekkor adjuk hozzĂĄ a joghurtot Ă©s keverjĂŒk el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fƱszeres ízeket.

    9

    FƑzzĂŒk mĂ©g 20-30 percig, hogy a hĂșs teljesen megpuhuljon, Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödjön.

    Ha szĂŒksĂ©ges, adjunk hozzĂĄ mĂ©g vizet, ha tĂșl sƱrƱ lenne a szĂłsz.