Friss wrap saláta feta sajttal, rukkolával, uborkával és paradicsommal tálalva

Wrap Saláta

A wrap saláta modern találmány, amely a klasszikus saláták és a praktikus street foodok világát ötvözi. Ez a könnyű, mégis laktató étel egyre népszerűbb azok körében, akik gyors, egészséges és változatos fogást keresnek. A rukkolás, uborkás és paradicsomos kombináció frissítő és vitamindús, míg a feta sajt sós karaktere remekül ellensúlyozza az öntet savasságát. Nem csak egészséges, de igazán ízletes is. Ez az étel ideális választás irodai ebédre vagy könnyed vacsorára – könnyű elkészíteni, előre csomagolható, és nem igényel hőkezelést. Ha szeretnéd feldobni, adhatsz hozzá olívabogyót vagy pirított magvakat is, így még több textúrát kapsz a harapásokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
30 g Rukkola
0.5 db Uborka
1 db Paradicsom
80 g Feta sajt
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a rukkolát, uborkát és paradicsomot alaposan, majd az uborkát vágd vékony csíkokra, a paradicsomot pedig szeleteld fel. Fontos, hogy jól lecsepegtesd a zöldségeket, hogy ne áztassák el a tortillát.

    A salátacentrifuga segít gyorsan és hatékonyan megszárítani a zöldségeket.

    2

    A feta sajtot morzsold apró darabokra egy tálba. Ez a sajt sós és krémes, így kiválóan illik a friss zöldségekhez.

    Ha nincs feta sajtod, használhatsz kecskesajtot vagy más morzsolható sajtot is.

    3

    Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Ez lesz a salátaöntet, ami frissességet és savasságot ad a tölteléknek.

    Az öntetbe adhatsz egy kevés mézet vagy juharszirupot is, ha édesebb ízt szeretnél.

    4

    Egy nagyobb tálban keverd össze a rukkolát, uborkát, paradicsomot és a feta sajtot, majd locsold meg az öntettel. Finoman forgasd össze, hogy mindenhol bevonja az ízesítés.

    Ne öntsd az összes öntetet a salátára egyszerre, hanem fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl nedves.

    5

    Melegítsd meg a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben néhány másodpercig, hogy rugalmasabbak legyenek és könnyebben tekerhetők legyenek anélkül, hogy eltörnének.

    A tortilla lapokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted pár másodperc alatt.

    6

    Oszd el a salátakeveréket egyenletesen a két tortilla lapon. Ne töltsd túl, különben nehéz lesz feltekerni, és kifolyhat a töltelék.

    A salátát a tortilla közepére halmozd, és hagyj szabadon a széleken kb. 2-3 cm-t.

    7

    Hajtsd be a tortilla két oldalát, majd tekerd fel szorosan alulról felfelé. Vágd félbe átlósan, hogy könnyen fogyasztható saláta wrapet kapj.

    A feltekert wrapet fogpiszkálóval is rögzítheted, hogy ne nyíljon szét.