Yakhni Pulao, fűszeres csirke és rizs tálalva

Yakhni Pulao

A Yakhni Pulao egy hagyományos indiai étel, amelyet csirke és gazdag fűszerek kombinálásával készítenek. Az étel a régióban gyakran ünnepi ételként kerül az asztalra, és különlegessége a fűszeres alapú rizs és hús keveréke. A yakhni, egy gazdag húsleves, adja az étel egyedülálló ízét, míg a koriander, fahéj és kardamom fűszeres rétegekkel gazdagítják. Technikai tanács: A hús és rizs együttes főzésével a rizs minden ízt felszív, így a Yakhni Pulao egy igazi élményt nyújt minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
400 g Csirke darabok
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
100 g Joghurt
500 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 rúd Fahéj
3 db Szárított szegfűszeg
3 db Szárított kardamom
4 bogyó Szegfűbors
1 tk. Koriander
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, hogy a felesleges kemikáliák eltűnjenek, majd tedd félre szűrni.

    A rizs tisztítása segít megőrizni a szemek hosszúságát főzés közben, és megakadályozza, hogy túl ragacsos legyen.

    2

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy edényben kezd el pirítani az olívaolajon, amíg enyhén barna nem lesz.

    A csirke darabjait egyenletesen pirítsd, hogy minden oldalán aranybarna legyen.

    3

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket még 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A gyömbér és fokhagyma együtt egy erős, friss alapot ad az ételnek.

    4

    Tedd hozzá a joghurtot és a fűszereket: fahéj, szegfűszeg, kardamom, szegfűbors és koriander. Keverd jól össze.

    A joghurt segít lágyítani a csirkehúst, miközben gazdag ízt ad a szósznak.

    5

    Öntsd fel vízzel, és hozd forráspontig. Amikor a víz elkezd forrni, tedd vissza a rizst a csirkére, majd lassú tűzön, lefedve főzd 20-25 percig.

    A lassú főzés biztosítja, hogy a rizs megpuhul, miközben átveszi a csirke és fűszerek ízét.

    6

    Amikor a rizs és a csirke teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az ételt mindig pihentesd főzés után, hogy a gőzben még jobban átjárják az ízek.

    7

    Tálald a Yakhni Pulao-t friss korianderrel és esetleg egy kis citromlével.

    A friss koriander és a citromlé friss ízt ad az ételnek, így érdemes rászórni tálalás előtt.