Yukhoe gimbap koreai étel zöldségekkel és marhával

Yukhoe gimbap

A Yukhoe gimbap egy koreai étel, amely a friss marhahús gazdag ízét ötvözi a tradicionális gimbap, vagyis rizses tekercsek világával. A marhahús nyers íze és a friss zöldségek, mint az uborka és a sárgarépa, tökéletes harmóniában vannak a rizs savanykás ízével. A gimbapban az omlett és a szezámolaj puha textúrát és gazdag ízt adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Friss marhahús (yukhoehoz)
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Friss uborka
1 db Sárgarépa
2 ek. Koreai szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 db Tojás
2 lap Tengeri alga (nori)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. Ez adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A marhahúst vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, apró kockákra is vághatod.

    A marhahúsnak frissnek kell lennie, hogy nyersen is fogyasztható legyen.

    5

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra.

    A sárgarépa friss ropogós textúrát ad a tekercsnek.

    6

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    7

    A tojást verd fel, és süsd ki egy serpenyőben, hogy omlettet készíts belőle. Vágd vékony csíkokra.

    Az omlett puha textúrát ad a gimbapnak.

    8

    A nori lapokat fektesd egy bambusz szőnyegre, majd terítsd el rajta a rizst egyenletesen, hagyva egy kis üres részt a nori tetején.

    A rizst ne terítsd túl vastagon, hogy könnyebben fel tudjad tekerni.

    9

    Tedd a marhahúst, a sárgarépát, az uborkát, a tojást és a szezámolajat a rizsra, majd óvatosan tekerd fel a nori lapot bambusz szőnyeg segítségével.

    A tekercs legyen szoros, de ne túl szoros, hogy a töltelék ne nyomja ki a széleket.

    10

    Vágd fel a tekercset egyenlő darabokra, és máris készen áll a Yukhoe gimbap tálalásra.

    A szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen fogyaszthatók legyenek.