Egy lábasban forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Amint felforrt, húzd le a tűzről, majd azonnal keverd hozzá a lisztet. Tedd vissza a tűzre és addig keverd, amíg a tészta egy tömbbé össze nem áll, és el nem válik az edény falától.
A lisztet egyben add hozzá, és gyors mozdulatokkal keverd, hogy elkerüld a csomósodást.
Várd meg, míg a tészta langyosra hűl, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Minden tojás után alaposan dolgozd el a masszát, míg sima és fényes lesz.
Langyos tésztához keverd a tojásokat, különben megragadhatnak a darabok.
Töltsd a tésztát csillagcsöves habzsákba, majd sütőpapírra nyomj 8–10 cm átmérőjű tésztagyűrűket. Hevíts olajat 170–180°C-ra, és süsd őket aranybarnára 5–6 perc alatt.
A tésztagyűrűket sütés előtt hűtőben is pihentetheted 10 percig, így még ropogósabbak lesznek.
A kész zeppolékat szedd papírtörlőre, és hagyd teljesen kihűlni. Ne töltsd őket melegen, mert a lekvár megfolyhat.
A papírtörlő gyorsan felszívja az olajat – ne hagyd őket sokáig rajta, hogy ne ázzanak vissza.
Habzsák segítségével a közepükre nyomj egy adag sűrű meggylekvárt, majd szórd meg porcukorral. Azonnal tálalható.
Használj sűrű állagú, kevésbé folyós meggylekvárt, hogy szépen tartsa a formáját a zeppolén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.