Zeppole meggylekvårral töltve, porcukorral megszórva, tålalva

Zeppole meggylekvĂĄrral

A Zeppole Ă©vszĂĄzadok Ăłta kedvelt Ă©dessĂ©g DĂ©l-OlaszorszĂĄgban, fƑkĂ©nt NĂĄpolyban Ă©s környĂ©kĂ©n. Eredetileg vallĂĄsi ĂŒnnepekhez kötƑdött, de mĂĄra egĂ©sz Ă©vben nĂ©pszerƱ sĂŒtemĂ©ny lett. A meggylekvĂĄros vĂĄltozat egy friss, gyĂŒmölcsös csavar a klasszikus recepten. A savanykĂĄs meggylekvĂĄr szĂ©pen kiegyensĂșlyozza a tĂ©szta gazdag, olajos karakterĂ©t, Ă©s Ă©lĂ©nk Ă­zt ad az Ă©dessĂ©gnek. Amikor a tĂ©sztagyƱrƱk sĂŒlnek, ropogĂłs aranybarna kĂ©reg kĂ©pzƑdik, amely megtartja a lekvĂĄrt. Technikai tanĂĄcs: hasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, hĂĄzi vagy magas gyĂŒmölcstartalmĂș meggylekvĂĄrt, hogy az Ă­z igazĂĄn intenzĂ­v legyen. Ez a Zeppole remek vĂĄlasztĂĄs vendĂ©gvĂĄrĂĄshoz, ĂŒnnepekre, vagy akĂĄr egy kĂŒlönleges dĂ©lutĂĄni desszertkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 ml Víz
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g Liszt
⭕ 4 db Tojás
⭕ 1 l Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 150 g Meggylekvár
⭕ 2 ek. Porcukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lĂĄbasban forrald fel a vizet a vajjal Ă©s a sĂłval. Amint felforrt, hĂșzd le a tƱzrƑl, majd azonnal keverd hozzĂĄ a lisztet. Tedd vissza a tƱzre Ă©s addig keverd, amĂ­g a tĂ©szta egy tömbbĂ© össze nem ĂĄll, Ă©s el nem vĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.

    A lisztet egyben add hozzĂĄ, Ă©s gyors mozdulatokkal keverd, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    2

    Vård meg, míg a tészta langyosra hƱl, majd egyenként add hozzå a tojåsokat. Minden tojås utån alaposan dolgozd el a masszåt, míg sima és fényes lesz.

    Langyos tĂ©sztĂĄhoz keverd a tojĂĄsokat, kĂŒlönben megragadhatnak a darabok.

    3

    Töltsd a tĂ©sztĂĄt csillagcsöves habzsĂĄkba, majd sĂŒtƑpapĂ­rra nyomj 8–10 cm ĂĄtmĂ©rƑjƱ tĂ©sztagyƱrƱket. HevĂ­ts olajat 170–180°C-ra, Ă©s sĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra 5–6 perc alatt.

    A tĂ©sztagyƱrƱket sĂŒtĂ©s elƑtt hƱtƑben is pihentetheted 10 percig, Ă­gy mĂ©g ropogĂłsabbak lesznek.

    4

    A kĂ©sz zeppolĂ©kat szedd papĂ­rtörlƑre, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni. Ne töltsd Ƒket melegen, mert a lekvĂĄr megfolyhat.

    A papĂ­rtörlƑ gyorsan felszĂ­vja az olajat – ne hagyd Ƒket sokĂĄig rajta, hogy ne ĂĄzzanak vissza.

    5

    HabzsĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel a közepĂŒkre nyomj egy adag sƱrƱ meggylekvĂĄrt, majd szĂłrd meg porcukorral. Azonnal tĂĄlalhatĂł.

    HasznĂĄlj sƱrƱ ĂĄllagĂș, kevĂ©sbĂ© folyĂłs meggylekvĂĄrt, hogy szĂ©pen tartsa a formĂĄjĂĄt a zeppolĂ©n.