Egy lĂĄbasban forrald fel a vizet a vajjal Ă©s a sĂłval. Amint felforrt, hĂșzd le a tƱzrĆl, majd azonnal keverd hozzĂĄ a lisztet. Tedd vissza a tƱzre Ă©s addig keverd, amĂg a tĂ©szta egy tömbbĂ© össze nem ĂĄll, Ă©s el nem vĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.
A lisztet egyben add hozzĂĄ, Ă©s gyors mozdulatokkal keverd, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.
VĂĄrd meg, mĂg a tĂ©szta langyosra hƱl, majd egyenkĂ©nt add hozzĂĄ a tojĂĄsokat. Minden tojĂĄs utĂĄn alaposan dolgozd el a masszĂĄt, mĂg sima Ă©s fĂ©nyes lesz.
Langyos tĂ©sztĂĄhoz keverd a tojĂĄsokat, kĂŒlönben megragadhatnak a darabok.
Töltsd a tĂ©sztĂĄt csillagcsöves habzsĂĄkba, majd sĂŒtĆpapĂrra nyomj 8â10 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ tĂ©sztagyƱrƱket. HevĂts olajat 170â180°C-ra, Ă©s sĂŒsd Ćket aranybarnĂĄra 5â6 perc alatt.
A tĂ©sztagyƱrƱket sĂŒtĂ©s elĆtt hƱtĆben is pihentetheted 10 percig, Ăgy mĂ©g ropogĂłsabbak lesznek.
A kĂ©sz zeppolĂ©kat szedd papĂrtörlĆre, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni. Ne töltsd Ćket melegen, mert a lekvĂĄr megfolyhat.
A papĂrtörlĆ gyorsan felszĂvja az olajat â ne hagyd Ćket sokĂĄig rajta, hogy ne ĂĄzzanak vissza.
HabzsĂĄk segĂtsĂ©gĂ©vel a közepĂŒkre nyomj egy adag sƱrƱ meggylekvĂĄrt, majd szĂłrd meg porcukorral. Azonnal tĂĄlalhatĂł.
HasznĂĄlj sƱrƱ ĂĄllagĂș, kevĂ©sbĂ© folyĂłs meggylekvĂĄrt, hogy szĂ©pen tartsa a formĂĄjĂĄt a zeppolĂ©n.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.