A rizst alaposan mosd meg, majd egy lábasban tedd fel főni a tejjel, amíg megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
A rizst érdemes áztatni főzés előtt, hogy gyorsabban megpuhuljon.
A sárgarépát hámozd meg és vágd kis kockákra. A zöldborsót is előkészítheted, ha friss a borsó.
A sárgarépát és a borsót egyenletesen vágd fel, hogy egyformán megfőjenek.
Amikor a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót, és főzd további 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha fagyasztott zöldborsót használsz, gyorsan megfő.
Add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és a kókusztejet, majd alaposan keverd össze.
A kókusztej hozzáadásával a kheer krémesebb lesz, és különleges ízt ad az ételnek.
Főzd a kheer-t alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs teljesen megpuhul és a keverék besűrűsödik, majd add hozzá a rózsavizet.
A rózsavíz az ételnek egyedi, virágos ízt kölcsönöz, de nem túl sokat használj belőle.
Hagyd lehűlni, majd tálald frissen vagy hűtve, hogy a fűszerek összeérjenek.
A kheer-t akkor érdemes hűteni, ha fűszeresebb, gazdagabb ízre vágysz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.