Zöldséges kheer, tálalva frissen

Zöldséges kheer

A kheer egy híres indiai édesség, amely rizsből készül, és különböző ízesítésekkel gazdagítják. A zöldséges kheer egy különleges változat, amelyet friss zöldségekkel, például sárgarépával és zöldborsóval készítenek. A kókusztej adja meg a desszert gazdag és krémes állagát, míg a fűszerek, mint a kardamom és fahéj egyedi ízeket kölcsönöznek. Ez a desszert egyedülálló, tápláló és finom élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
500 ml Tej
100 g Cukor
1 db Sárgarépa
50 g Zöldborsó
1 csipet Kardamom
100 ml Kókusztej
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy lábasban tedd fel főni a tejjel, amíg megpuhul, körülbelül 15-20 percig.

    A rizst érdemes áztatni főzés előtt, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A sárgarépát hámozd meg és vágd kis kockákra. A zöldborsót is előkészítheted, ha friss a borsó.

    A sárgarépát és a borsót egyenletesen vágd fel, hogy egyformán megfőjenek.

    3

    Amikor a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót, és főzd további 5-10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, gyorsan megfő.

    4

    Add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és a kókusztejet, majd alaposan keverd össze.

    A kókusztej hozzáadásával a kheer krémesebb lesz, és különleges ízt ad az ételnek.

    5

    Főzd a kheer-t alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs teljesen megpuhul és a keverék besűrűsödik, majd add hozzá a rózsavizet.

    A rózsavíz az ételnek egyedi, virágos ízt kölcsönöz, de nem túl sokat használj belőle.

    6

    Hagyd lehűlni, majd tálald frissen vagy hűtve, hogy a fűszerek összeérjenek.

    A kheer-t akkor érdemes hűteni, ha fűszeresebb, gazdagabb ízre vágysz.