Zöldséges tangsuyuk, friss zöldségekkel és gazdag szójaszószos szószban

Zöldséges tangsuyuk

A tangsuyuk egy hagyomĂĄnyos koreai Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban hĂșsos vagy zöldsĂ©ges alapanyagokkal kĂ©szĂ­tenek. A zöldsĂ©ges tangsuyuk egy friss, könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ vĂĄltozata, amely gazdag szĂłjaszĂłszos szĂłszban Ă©s fƱszeres Ă­zekben gazdag. Az Ă©tel eredetileg a koreai konyhĂĄban alakult ki, Ă©s mĂĄra vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. A zöldsĂ©ges vĂĄltozata vegetĂĄriĂĄnusok szĂĄmĂĄra is ideĂĄlis, Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ otthon is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Zöldpaprika
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 150 g Burgonya
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. FehĂ©rbor ecet
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 1 ek. KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 3 ek. Kukoricaliszt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sårgarépåt, zöldpaprikåt és burgonyåt håmozd meg, majd vågd vékony csíkokra. A hagymåt vågd apróra.

    A zöldsĂ©geket Ă©rdemes egyenlƑ mĂ©retƱre vĂĄgni, hogy minden egyformĂĄn sĂŒljön.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zöldpaprikĂĄt Ă©s burgonyĂĄt.

    Ha szeretnél intenzívebb ízt, egy kevés friss gyömbért is adhatunk hozzå.

    3

    MiutĂĄn a zöldsĂ©gek megpuhultak, add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, a fehĂ©rbor ecetet Ă©s a cukrot. FƑzd Ƒket alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 5 percig.

    A fehérbor ecet adja a savanykås ízt, de ha nem szereted, hasznålhatsz sima ecetet is.

    4

    A kemĂ©nyĂ­tƑt egy kevĂ©s vĂ­zben oldd fel, majd öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©ges keverĂ©khez. Keverd jĂłl össze, hogy a szĂłsz besƱrƱsödjön.

    A kemĂ©nyĂ­tƑt fokozatosan add hozzĂĄ, hogy ne legyen csomĂłs a szĂłsz.

    5

    A kukoricalisztet egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg, majd add hozzĂĄ a sƱrƱsödött zöldsĂ©gekhez, Ă©s keverd jĂłl össze.

    A kukoricaliszt segít abban, hogy a szósz sƱrƱbb és gazdagabb legyen, így jobban tapad a zöldségekre.

    6

    Tålald a zöldséges tangsuyukot frissen, melegen, a tetejére szórhatsz egy kis pörkölt szezåmmagot.

    A pörkölt szezĂĄmmag extra Ă­zt ad, Ă©s segĂ­t az Ă©tel textĂșrĂĄjĂĄnak gazdagĂ­tĂĄsĂĄban.