A lóbab (más néven fava bab vagy széles bab) egy ősi hüvelyes, amely egyre népszerűbb a modern, egészségtudatos étrendekben. Jelentős fehérjetartalma és rostban gazdag összetétele miatt ideális alapanyag vegetáriánusok és vegánok számára is.
A lóbab vastag, zöld hüvelyben található, és a hüvelyből kifejtve, főzve vagy párolva fogyasztható. Íze diós, enyhén édeskés, ami jól illik salátákba, pürékbe, krémekbe vagy akár főzelékbe is.
A lóbab sokoldalúan felhasználható: főzve, párolva, pürésítve vagy salátákba keverve. A friss lóbab rövid főzést igényel, míg a szárított változatot áztatni szükséges főzés előtt. Fűszerezésnél jól illik hozzá fokhagyma, petrezselyem, citromlé, olívaolaj és kömény is.
Friss állapotban a lóbab hűtőben 2-3 napig eltartható. A hüvelyek eltávolítása után ajánlott a külső héját is lehúzni, így puhább, krémesebb textúrájú végeredményt kapunk főzés után.
A lóbab nemcsak finom, de értékes tápanyagforrás is, így méltán tér vissza az egészséges konyhákba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.