Cuchuco con habas, gazdag lóbabos leves tálalva, gazdag ízvilággal

Cuchuco con habas (lóbabbal)

A Cuchuco con habas a kolumbiai konyha egyik alapvető étele, amely már évszázadok óta része a helyi étkezési szokásoknak. A kukoricadara és a lóbab kombinációja különleges textúrájú levest eredményez, amely gazdag és tápláló. A hagyományos kolumbiai családok szívesen fogyasztják ebédre, mivel könnyen elkészíthető és laktató étel. A fűszerek és a babérlevél különleges ízt adnak az ételnek, ami egy igazi otthonos élményt biztosít. Ha szereted a gazdag, ízletes leveseket, akkor ez a recept tökéletes választás lehet számodra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lóbab
200 g Cuchuco
1 l Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Koriander
1 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lóbabot alaposan mosd meg, majd egy nagy fazékban tedd fel 1 liter vízben főni. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet és főzd 40-45 percig, amíg a bab megpuhul.

    A lóbab főzési ideje változó lehet, így érdemes ellenőrizni, hogy megfelelően megpuhult-e. Ha túl kemény marad, főzd még tovább.

    2

    A hagymát hámozd meg és finomra vágd. A fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel. Melegítsd az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma pirítása rövid ideig történjen, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a köményt, koriandert, sót és borsot a pirított hagymához. Keverd össze, hogy a fűszerek kiengedjék aromáikat, majd öntsd a főző lóbabhoz.

    A fűszerek pörkölése segít kihozni az ízüket, de figyelj, hogy ne pirítsd túl őket, mert az ízük elég intenzíven érezhető lesz.

    4

    A babérlevelet tedd a fazékba, és főzd tovább a levest még 10-15 percig, hogy a fűszerek jól összeérjenek.

    A babérlevél íze csak akkor fog igazán érvényesülni, ha megfelelő ideig főzzük. Ne felejtsd el eltávolítani a főzés végén.

    5

    Add hozzá a cuchuco-t (kukoricadarát), és főzd tovább 15-20 percig, amíg a tészta megpuhul és jól összesűríti a levest.

    A cuchuco, ha túl hosszú ideig fő, szétmállhat, így ügyelj rá, hogy az utolsó fázisban add hozzá.

    6

    Amikor a leves elkészült, vedd le a fazekat a tűzről, és tálald melegen.

    A levest friss kenyérrel tálalhatod, hogy gazdagabb élményt nyújtson. A tejföl vagy sajt is jól illik hozzá.