Fårikål bárányhússal és káposztával, tálalva laposkenyérrel

Fårikål laposkenyérrel

A Fårikål, Norvégia nemzeti ételének számít, amely évszázadok óta része a helyi konyhának. A bárányhús és káposzta párosítása egyszerű, de mégis rendkívül ízletes. A hagyomány szerint ez a étel ősszel és télen a legnépszerűbb, hiszen melegítő, gazdag leves, amely a családi összejöveteleken és ünnepeken is gyakran szerepel. A laposkenyér, melyet az étel mellé kínálnak, egyszerű, de nagyszerű kísérője a levesnek, így egy teljes és tápláló étkezés születik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Bárányhús
1 db Káposzta
1 l Víz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
4 db Laposkenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd nagyobb kockákra. A káposztát szeleteld vékony csíkokra, majd tedd félre.

    A hús darabjai ne legyenek túl kicsik, hogy ne száradjanak ki főzés közben!

    2

    Egy nagy lábasban helyezd el a hús és a káposzta rétegeit felváltva, majd sózd meg és borsozd. Öntsd rá a vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót.

    A rétegezés segít abban, hogy a hús és a káposzta egyenletesen átsüljön és átvegye egymás ízét.

    3

    Fedd le a lábast, és közepes lángon főzd a leveset kb. 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, hogy a hús és a káposzta ne essen szét. Időnként ellenőrizd, hogy van-e elég víz!

    4

    Közben készítsd el a laposkenyeret, amit tálaláskor az étel mellé kínálhatsz.

    A laposkenyér gyorsan elkészíthető, ha a lisztet és a vizet összegyúrod, és serpenyőben kisütöd.

    5

    Tálald a Fårikålt a friss laposkenyérrel. A levesből a hús és a káposzta tökéletesen harmonizál, a kenyér pedig jól illik hozzá.