A bárányhúst vágd nagyobb kockákra. A káposztát szeleteld vékony csíkokra, majd tedd félre.
A hús darabjai ne legyenek túl kicsik, hogy ne száradjanak ki főzés közben!
Egy nagy lábasban helyezd el a hús és a káposzta rétegeit felváltva, majd sózd meg és borsozd. Öntsd rá a vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót.
A rétegezés segít abban, hogy a hús és a káposzta egyenletesen átsüljön és átvegye egymás ízét.
Fedd le a lábast, és közepes lángon főzd a leveset kb. 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ne keverd túl gyakran, hogy a hús és a káposzta ne essen szét. Időnként ellenőrizd, hogy van-e elég víz!
Közben készítsd el a laposkenyeret, amit tálaláskor az étel mellé kínálhatsz.
A laposkenyér gyorsan elkészíthető, ha a lisztet és a vizet összegyúrod, és serpenyőben kisütöd.
Tálald a Fårikålt a friss laposkenyérrel. A levesből a hús és a káposzta tökéletesen harmonizál, a kenyér pedig jól illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.